Τετάρτη, Απριλίου 27, 2016

PANAMA PAPERS: ΌΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΪΟΥ

Στη δημοσιότητα θα δοθούν στις 9 Μαΐου από την Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων, που έφερε στο φως τα Panama Papers, όλα τα στοιχεία της περιβόητης υπόθεσης, όπως ανακοινώθηκε.

Η μη κυβερνητική οργάνωση, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, γνωστοποίησε ότι θα δημοσιοποιήσει μια βάση δεδομένων, που θα περιέχει πληροφορίες για περισσότερες από 200.000 υπεράκτιες εταιρίες που έχουν συσταθεί από το δικηγορικό γραφείο του Παναμά, Mossack Fonseca.
Από τις 9 του επόμενου μηνός οι πολίτες θα μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για εταιρίες, ιδρύματα και ταμεία, που συνδέουν ανθρώπους σε περισσότερες από 200 χώρες.

Η οργάνωση πάντως ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή αυτή δεν θα είναι μια "χωματερή δεδομένων" των πρωτότυπων εγγράφων και για τον λόγο αυτό δεν θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία, αλληλογραφία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνων. Θα είναι πληροφορίες προσεκτικά επιλεγμένες και θα αφορούν βασικά εταιρικά στοιχεία που θα "δημοσιευτούν για το δημόσιο συμφέρον".
Το δίκτυο των δημοσιογράφων που εργάστηκε για τα έγγραφα του Παναμά, υποστήριξε, επίσης, ότι δεν έχουν τελειώσει οι έρευνες για την υπόθεση και περισσότερα στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στους επόμενους μήνες.
Πηγή: Politico  

Ανθή Κουτσουμπού
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: