Σάββατο, Απριλίου 30, 2016

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ

Έξω από την οχηματοπομπή του «έβγαλαν» διαδηλωτές τον Ντόναλντ Τραμπ θέλοντας να τον εμποδίσουν να προσέλθει σε χώρο που θα έδινε ομιλία στην Καλιφόρνια, αναγκάζοντάς τον να μπει από την πίσω πόρτα -ενώ τα αυγά εναντίον του, η προσπάθεια να σπάσουν τα οδοφράγματα της αστυνομίας και οι επεισοδιακές συγκεντρώσεις κοσμούν τα πρωτοσέλιδα των αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο Τραμπ αναγκάστηκε να σταματήσει στη μέση του δρόμου την οχηματοπομπή του, να κατέβει πεζός και να περπατήσει με όλη του την ασφάλεια μέσα από χωράφια για να μπει, από την πίσω πόρτα, στο χώρο που θα έδινε την ομιλία.Προηγούμενως, εκατοντάδες είχαν προσπαθήσει να κάνουν έφοδο στο ξενοδοχείο που θα μιλούσε ενώ στο εσωτερικό του είχαν στηθεί μεγάλα πανό με το σύνθημα «Σταματήστε το Μίσος» από διαδηλωτές που είχαν νωρίτερα κλείσει δωμάτια μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν πως θα περνούσαν στο εσωτερικό. 


Άλλοι, έξω από το ξενοδοχείο, έριχναν αυγά προς την πλευρά ομοιωμάτων του Τραμπ ή ανέβασαν τόσο τους τόνους με την αστυνομία που κατέληξαν στο τμήμα -μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 20 προσαγωγές. 

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αστειευόμενος, ο Τραμπ είπε στη συνέχεια πως τον έκαναν να περάσει «μέσα από χώμα, λάσπη και κάτω από φράχτες ... σαν να περνάω παράνομα τα σύνορα». 

Ανάλογες σκηνές γίνονται όλο και συχνότερες πριν από ομιλίες του Τραμπ όσο πλησιάζει η λήξη του αγώνα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών -το τελευταίο τριήμερο, το κλίμα άναψε διαδοχικά σε Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο. 

Οι αντίπαλοί του δείχνουν στα περιστατικά ως απόδειξη του πόσο διαβρωτικά λειτουργεί ακόμη και ως παρουσία ο Τραμπ: «Είδατε τι συνέβη σήμερα; Κόσμος αλυσοδένεται σε κάγκελα, καταλαβαίνετε τι συμβαίνει;» ρώτησε χαρακτηριστκά ο Τζον Κάσιτς (τρίτος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών) μετά τα επεισόδια.

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: