Σάββατο, Απριλίου 30, 2016

4.500 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες πρόκειται να μεταφερθούν 4.500 πρόσφυγες από την Ειδομένη σε τέσσερις χώρους κοντά στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου και σ` ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στο Ωραιόκαστρο.
Πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια αποσυμφόρησης του καταυλισμού και σταδιακής εκκένωσης της περιοχής, ανάλογη με αυτή που έγινε προ ημερών στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου το 60% των προσφύγων και μεταναστών μεταφέρθηκε σε οργανωμένες δομές.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, οι χώροι κοντά στη ΒΙΠΕ Σίνδου και στο Δήμο Ωραιοκάστρου προέκυψαν από την αναζήτηση βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία προσφύγων.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Ειδομένης θα μετακινηθούν και προς άλλες οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Συνολικά, στη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν έξι δομές, καθώς πλην των τεσσάρων υπάρχουν ήδη τα κέντρα στα Διαβατά και στα Λαγκαδίκια, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να αρχίσει και η διαμόρφωση του χώρου στον οικισμό Βαγιοχωρίου στο δήμο Βόλβης.   http://www.seleo.gr/
 ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: