Σάββατο, Απριλίου 30, 2016

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 27% ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η έρευνα αποδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό από την ανταλλαγή δεδομένων μέσω των online καναλιών επικοινωνίας.
Αποκαλυπτική όσον αφορά στην άγνοια κινδύνου και την απερισκεψία που επικρατεί σε μεγάλο ποσοστό των χρηστών του Ίντερνετ όσον αφορά στον διαμοιρασμό εμπιστευτικών/ προσωπικών πληροφοριών είναι έρευνα της Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία το 27% των Ευρωπαίων μοιράζεται εμπιστευτικά δεδομένα κατά λάθος, ενώ το 13% αποκαλύπτει με τη θέλησή του προσωπικές πληροφορίες.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η έρευνα αποδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό από την ανταλλαγή δεδομένων μέσω των online καναλιών επικοινωνίας. Σε αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνονται προσωπικές φωτογραφίες (για το 43% των Ευρωπαίων), στοιχεία επικοινωνίας (40%), φωτογραφίες άλλων προσώπων (34%), ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (29%) και πληροφορίες σχετικές με την εργασία (18%). Επίσης, το 16% των Ευρωπαίων έχει μοιραστεί ένα προσωπικό μυστικό, ενώ το 8% έχει μοιραστεί ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία.


Ωστόσο, το ένα τρίτο των Ευρωπαίων ερωτηθέντων ανησυχεί ότι αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις του ή να φέρει σε δύσκολη θέση ή να προσβάλει κάποιον. Επιπλέον, ένας στους έξι Ευρωπαίους φοβάται ότι θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα του.

 Ναυτεμπορική

ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: