Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Δρομολογείται η επιβολή του ειδικού τέλους των 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ.
Το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υποδείγματα δήλωσης για την απόδοση του ειδικού τέλους.
Σύμφωνα με τα εν λόγω υποδείγματα, το ειδικό τέλος θα πρέπει να καταβάλλεται μέχρι την 20η ημέρα κάθε μήνα. Πρόκειται, επί της ουσίας, για τις εισπράξεις από το ειδικό τέλος που έχουν καταβάλλει οι παίκτες, ανά στήλη, σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ τον προηγούμενο μήνα.
Κανονικά η πρώτη δήλωση για τον Ιανουάριο θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 20 Φεβρουαρίου, ωστόσο, λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, αυτό δεν φαίνεται πιθανό. Για τον λόγο αυτό, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ζητήσει παράταση.

Να σημειωθεί εδώ πως η επιβολή του ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αποφασίστηκε ως ισοδύναμο για την αναστολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Από το τέλος των 5 λεπτών του ευρώ στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά σε έσοδα ύψους 200 εκατ. ευρώ ετησίως.
Υπενθυμίζεται εδώ πως ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορες του προσέφυγαν τον προηγούμενο μήνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την αναστολή της εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης για την επιβολή του ειδικού τέλους. Ειδικότερα, ΟΠΑΠ και πράκτορες αξιώνουν την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία θα «παγώνει» προσωρινά την υπουργική απόφαση.
Στην προσφυγή του ο ΟΠΑΠ χαρακτηρίζει αντισυνταγματική και αντίθετη με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, την επιβολή του ειδικού τέλους, καταγγέλλοντας μάλιστα «τα μεγάλα τεχνικά προβλήματα που εγείρει η είσπραξη του εν λόγω τέλους, μέχρι του σημείου της παντελούς αδυναμίας υλοποίησης άμεσης προσαρμογής των ηλεκτρονικών συστημάτων». 

Μαρίνα Φούντα
http://news247.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: