Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2016

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ #agrotes



Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με λεωφορεία και αγροτικά οχήματα κατευθύνονται στην Αθήνα αγρότες από όλη την Ελλάδα. Συνολικά 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας θα «παρελάσουν» στο Σύνταγμα μεταξύ 16.00 - 18.00. Εκτεταμένα επεισόδια το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη διάρκεια συγκέντρωσης Κρητικών αγροτών. Χημικά, πετροπόλεμος, προσαγωγές και εικόνες καταστροφής. 
Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός (naftemporiki.gr)
Συνεχης ροη απο Ναυτεμπορικη εδω 
Συνεχης ροη απο newsit εδω
Συνεχης ροη απο news247.gr εδω
Συνεχης ροη απο left.gr εδω
Συνεχης ροη απο enikos.gr εδω

Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου θα γίνει προσυγκέντρωση και μετά θα πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν, ωστόσο η αστυνομία θα έχει στήσει μπλόκα σε πολλά κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να μην εισέλθει κανένα τρακτέρ ή αγροτικό μηχάνημα στο κέντρο της Αθήνας.


Με χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ όταν οι αγρότες προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Από νωρίς το πρωί, που έφτασαν στο κτίριο οι αγρότες της Κρήτης ήθελαν να κάνουν κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου κάτι που δεν τους επετράπη. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές , κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.



Με τις δικές τους προτάσεις, τις οποίες και θα αποστείλουν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεσμεύονται να προσέλθουν σε διάλογο οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, που αριθμεί 60 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών, που φτάνουν σταδιακά από όλη την Ελλάδα. Μετ' εμποδίων θα διεξάγεται σήμερα η κίνηση, καθώς σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.
.

- See more at: http://left.gr/news/kinitopoiiseis-agroton-se-oli-ti-hora#sthash.QvUbr0Oz.dpuf

ΠΡΕΖΑ TV
12-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: