Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ: ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν από τη γερμανίδα καγκελάριο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, περί ανάμειξης του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 

Η γερμανίδα καγκελάριος μετέβη στην Άγκυρα τη Δευτέρα και στις κοινές δηλώσεις με τον Αχμέτ Νταβούτογλου φάνηκε η πρόθεση των δύο χωρών να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών ροών τόσο στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία όσο και στο Αιγαίο. 

Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στις συζητήσεις περί κοινών περιπολιών στο Αιγαίο, που απέρριπταν τόσο η Αθήνα όσο και η Άγκυρα. 

Οι δύο ηγέτες δεν διευκρίνισαν ποια μορφή θα έχει η Συμμαχική ανάμειξη που θα επιδιώξουν, απλώς ο Αχμέτ Νταβούτογλου περιορίστηκε να αναφερθεί «στις δυνατότητες επιτήρησης του ΝΑΤΟ στη μεθόριο και το Αιγαίο».
IN.GR ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: