Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016

ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ

Οργανώσεις που συλλέγουν πληροφορίες από το συριακό έδαφος και πηγές από τους αντικαθεστωτικούς αναφέρουν πως οι κουρδικές δυνάμεις στο συριακό βορρά κατέλαβαν τον μεγαλύτερο τμήμα της αεροπορικής βάσης του Μενάγκ στην περιφέρεια του Χαλεπίου, που βρισκόταν μέχρι πρότινος υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών.

Υπό την υποστήριξη των ρωσικών βομβαρδισμών, όπως αναφέρει το Reuters, οι κούρδοι μαχητές κατέλαβαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη το μεγαλύτερο τμήμα της αεροπορικής βάσης του Μενάγκ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. 


Οι κουρδικές δυνάμεις, σύμφωνα με το πρακτορείο, επεκτείνουν τον έλεγχό τους στην περιοχή ενώ ο συριακός στρατός κερδίζει έδαφος. 

Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές για την κατάληψη της βάσης του Μενάγκ, υποστηρίζοντας πως ρωσικά μαχητικά προχώρησαν σε περίπου 30 πλήγματα στο σημείο. 

Ομάδες αντικαθεστωτικών υποστηρίζουν πως η κουρδική YPG εκμεταλλεύεται τις συγκρούσεις με τον συριακό στρατό στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας του Χαλεπίου ώστε να επεκτείνει τον έλεγχό της στις περιοχές κοντά στην τουρκική μεθόριο.   IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: