Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΚΤΟΣ «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ»

Επαναφορά στον υπολογισμό των συντάξεων με τον νόμο «Λοβέρδου-Κουτρουμάνη» αποκαλύπτουν οι οδηγίες εγκυκλίου που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο (7 Ιανουαρίου 2016), χωρίς να αναρτηθεί στη «Διαύγεια», αλλά στάλθηκε μόνο στα γραφεία των αρμοδίων υπουργών και στις αρμόδιες διευθύνσεις του Δημοσίου και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.


Tην εγκύκλιο αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Πέμπτης.

Με την εγκύκλιο αυτή οι Διευθύνσεις Συντάξεων (Δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων) υποχρεώνονται προκειμένου για υπαλλήλους που αποχωρούν με δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις να υπολογίζουν και να απονέμουν τα ποσά που προκύπτουν με τις διατάξεις του νόμου 3865 του 2010, είτε πρόκειται για υπηρεσία αμιγώς παρασχεθείσα στο Δημόσιο, είτε με διατάξεις διαδοχικής ασφάλισης στις οποίες το Δημόσιο είναι απονέμων ή συμμετέχων φορέας στο τελικό ποσό σύνταξης. 

Στην πράξη, το Δημόσιο και μέχρι να αποφασιστεί τι θα ισχύσει με το Ασφαλιστικό, προχωρά στην έκδοση συντάξεων με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή με τους συντελεστές και τα ποσά που ορίζει ο νόμος 3865 του 2010.   IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: