Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις της κυβέρνησης και της πλειονότητας των αγροτικών μπλόκων μετά και την απόφαση να μην επιτραπεί ούτε σε μικρό αριθμό τρακτέρ να «παρελάσουν» συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 


Οι αγρότες αναμένεται να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα φτάσουν στον Πειραιά τα πλοία από την Κρήτη και σταδιακά ανάλογα και με τον σχεδιασμό που θα κάνει η Αστυνομία για τα σημεία στα οποία θα ακινητοποιούνται τα λεωφορεία με τους αγρότες θα φτάνουν στο Σύνταγμα και οι υπόλοιποι.

Η εικόνα στα μπλόκα

Τα Τέμπη ανοίγουν απόψε στις 21:00 έως τις 12:00 της Παρασκευής, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σε γενική συνέλευση τα μέλη του μπλόκου, προκειμένου να διευκολύνουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα.

Την ώρα του συλλαλητηρίου της Παρασκευής οι αγρότες σχεδιάζουν να κλείσουν εκ νέου τα Τέμπη. Σε κάθε περίπτωση, από απόψε το βράδυ έως τη Δευτέρα η Κοιλάδα θα παραμείνει ανοιχτή για πολλές ώρες- υπάρχει και η σκέψη να μην κλείσει καθόλου- ενώ σίγουρα από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί θα είναι ανοιχτή, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των αγροτών από την Αθήνα.

Ανοικτό για το χρονικό διάστημα 11:00-15:00 θα παραμένει κάθε μέρα το τελωνείο του Προμαχώνα, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο.

Αποκλεισμένο παραμένει το Δερβένι (10:00-15:00), ενώ από τις 15:00 ως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές.

Στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, 10:00-15:00 η κυκλοφορία για ΙΧ και λεωφορεία θα είναι αποκλεισμένη. Ακολούθως, θα ανοίγει για ένα δίωρο και θα ξανακλείνει έως τις 22:00 το βράδυ. 

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Συνεχίζεται ο 12ωρος αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στο νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός (13:00-15:00 και 20:00-22:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, ο αποκλεισμός από τα παρατεταγμένα τρακτέρ θα συνεχιστεί έως και αύριο, Παρασκευή.

Σε αποκλεισμό παραμένει για 11η ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. 

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου 17:00-22:00), Μαυροβουνίου (17:30-21:00), Μεσημερίου (17:30-21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00-14:00 και 17:30-21:00), Αψάλου (17:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά επαναλαμβάνονται 24ωροι αποκλεισμοί. Επιπλέον συζητείται το ενδεχόμενο αποκλεισμού και του παράδρομου στη γέφυρα Τσικαρλί, όπως και η ενδυνάμωση του μπλόκου στο τελωνείο Ευζώνων.

Πολύωρους αποκλεισμούς πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη θα γίνει αποκλεισμός δρόμων το μεσημέρι και το βράδυ.

Στον κόμβο Αντιγίνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στις 12:00 λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός. 

Στη Δυτική Μακεδονία το πρόγραμμα των αποκλεισμών έχει ως εξής: Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την ΠΓΔΜ (11:00-23:00), Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα (13:00-16:00) και στα δύο ρεύματα, Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-16:00 και 18:30-20:00), στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:00-18:30 αντίστοιχα σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη. Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης θα γίνει αποκλεισμός στο διάστημα 12:00 με 14:00. Απο την περιοχή, θα αναχωρήσουν για την Αθήνα τουλάχιστον πέντε λεωφορεία.

Στη Λακωνία οι αγρότες μεταφέρουν τα τρακτέρ τους, από τη Σπάρτη στον Ισθμό με νταλίκες και τα ξημερώματα με λεωφορεία που έχουν μισθώσει θα κινήσουν από τα Βάτικα, τους Μολάους, τη Μάνη, τη Σκάλα και τη Σπάρτη, καθώς και μεμονωμένοι με αγροτικά αυτοκίνητα για τον Ισθμό, όπου θα έχουν φτάσει πριν τις 8 το πρωί.

Στην Αρκαδία, οι αγρότες από το μπλόκο της Νεστάνης θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο το απόγευμα από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.

Στην Κορινθία, παραμένει κλειστή η νέα εθνική οδός στο ύψος του Ισθμού και το απόγευμα θα κλείσουν για λίγες ώρες την παλαιά εθνική οδό.

Στην Αιτωλοακαρνανία, παραμένει κλειστή από το μεσημέρι της Τετάρτης η εθνική οδός Αντιρρίου- Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Αγρότες από τη Ναυπακτία και τη Δωρίδα, αναμένεται να κλείσουν από 12:00-15:00 την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο της Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, από τις 11 σήμερα το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, θα κλείσουν την εθνική οδό Αμφιλοχίας - Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Αγρότες από την περιοχή του Μεσολογγίου, θα κλείσουν από τις 5 το απόγευμα, έως και τις 8 το βράδυ την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες αναμένεται να προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ μέλη συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας θα κλείσουν το ίδιο χρονικό διάστημα την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών στην γέφυρα του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες από τα μπλόκα του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πύργο και συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ.

Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί ο κόμβος του Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης των Χανίων μετά και την απόφαση των αγροτών να αποχωρήσουν από το μπλόκο. Στο Ρέθυμνο, αγρότες παραμένουν έξω από την εφορία της πόλης.

IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: