Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τουλάχιστον δύο μέρες προτίθενται να παραμείνουν στο Σύνταγμα οι αγρότες που θα συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής. 
Αυτό έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επαναλαμβάνοντας πως η Επιτροπή δεν έχει σκοπό να προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνηση έαν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Μπούτας, πλέον, είναι «ζήτημα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου και ειδικά της μικρομεσαίας αγροτιάς».
Επίσης, σημείωσε ότι σήμερα αναμένεται, από τα αρμόδια υπουργεία, απάντηση στο αίτημά τους για κάθοδο 50 έως 100 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και εάν η απάντηση είναι αρνητική θα αποφασίσουν τα μπλόκα για το τι τελικά θα πράξουν. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα, είναι μία συμβολική ενέργεια» είπε ο κ. Μπούτας, προσθέτοντας πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη».


Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων ζητεί την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και την αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».
Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση του μπλόκου των Τεμπών και την πρόθεσή του να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, ο κ. Μπούτας απάντησε: «Δεν μας ακουμπά εάν ένα μπλόκο θα πάει να συζητήσει» συμπληρώνοντας: «Δεν ξέρω τα Τέμπη τι εκπροσωπούν».
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.
Ήδη, την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το μπλόκο Κλαδισού, στα Χανιά, ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι αγρότες.
Επίσης, έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Χανίων ότι θα αποχωρήσουν αύριο το πρωί από τον χώρο του μπλόκου, ώστε τα δημοτικά συνεργεία να προχωρήσουν στον καθαρισμό του σημείου και να δοθεί ο κόμβος του Κλαδισού και πάλι στην κυκλοφορία.
Το βράδυ της Πέμπτης οι αγρότες θα μεταβούν στο λιμάνι της Σούδας, από όπου θα αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής για την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στην πλατεία Συντάγματος.
Σημειώνεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγρότες και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.  naftemporiki

ΠΡΕΖΑ TV
10-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: