Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΟΡΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

Τραγική ήταν η κατάληξη του δυστυχήματος που συγκλόνισε νωρίς το πρωί της Πέμπτης την Πολεμική Αεροπορία. Από τις έρευνες στο σημείο που συνετρίβη το ελικόπτερο -στην Κίναρο- εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο από τα τρία μέλη του πληρώματος. Οι έρευνες συνεχίζονται.  
Οι σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στις 2:45, ενώ θερμικό ίχνος εντοπίστηκε στις 4:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης βόρεια της Κινάρου σε απόκρημνη περιοχή.

Στις 7:01 υπήρξε και οπτική επαφή με συντρίμμια του ελικοπτέρου.


Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το ελικόπτερο πριν από την εξαφάνισή του απο τα ραντάρ για τυχόν πρόβλημα.

Διευκρίνισε ότι είναι συνεχής η παρακολούθηση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού από τα πλοία, ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ φυσιολογικές και επισήμανε ότι τα ελικόπτερα αυτά έχουν εξαιρετικές δυνατότητες.

Οι έρευνες γίνονται σε βάθος 50 έως 100 μέτρων στη θάλασσα και την ξηρά, βορειοδυτικά της Κινάρου. 

Συμμετέχουν οι φρεγάτες «Ύδρα», «Σπέτσαι», «Έλλη», «Νικηφόρος Φώκας», «Αδριάς», τα ελικόπτερα Σικόρσκι της φρεγάτας «Σπέτσαι» και της φρεγάτας «Αδριάς», και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν απογειωθεί από τη Χίο και τη Ρόδο.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο της άσκησης Αστραπή 2/16.  Σε αυτό επέβαιναν τρία μέλη πληρώματος.

Όπως έγινε γνωστό, ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης γεννήθηκε το 1979, έγγαμος με περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης στα ελικόπτερα.

Ο συγκυβερνήτης, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς γεννήθηκε το 1982, έγγαμος με παιδιά και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1980 επίσης με παιδιά.

Το νησάκι Κίναρος

Η Κίναρος είναι νησίδα μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου, ανατολικά της Αμοργού. Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια, έχει έκταση 4,5 τ.χλμ και διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου.

Ο τελευταίος άντρας που κατοικούσε στο νησί, ο Μικές Κατσοτούρχης, πέθανε το 2013. Στην Κίναρο παραμένει σήμερα η 70χρονη χήρα του, Ειρήνη, και ο γιος τους, Γιώργος Κατσοτούρχης, η οικογένεια του οποίου κατοικεί στην Κάλυμνο.   IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: