Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου η προθεσμία επικαιροποίησης των στοιχείων των δανειοληπτών που επιθυμούν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη.
Η τροπολογία προβλέπει παράλληλα, τη χορήγηση παράτασης ενός μήνα (15 Μαρτίου) και στην πώληση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων των μικρομεσαίων σε εταιρείες διαχείρισης (funds).

Το Σάββατο, ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, είχε ξεκαθαρίσει ότι οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη εντός του 2015 θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών έως τα τέλη Απριλίου.
«Μέσα στο τρίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στο νόμο Κατσέλη περίπου 25.000 δανειολήπτες», είπε ο κ. Παπαδεράκης.
«Υπάρχει θέμα με την τήρηση από τις τράπεζες της προθεσμίας του δεκαημέρου για την έκδοση των σχετικών δικαιολογητικών», ανέφερε και σημείωσε ότι αναζητείται ένα τρόπος καλής συνεργασίας με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.  http://www.naftemporiki.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: