Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2015

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ: O ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ ΠΡΟΒΙΒΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Αίσθηση και απορίες έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η Εισαγγελία Εφετών, δηλαδή πρακτικά,  ο προϊστάμενος της, Ισίδωρος Ντογιάκος, έσπευσε να απαντήσει στις αποκαλύψεις του HOT DOC για την υπόθεση Βγενόπουλου, αντί του αρμόδιου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή. 

Στο τεύχος του HOT DOC, στοιχειοθετείται πώς η Δικαιοσύνη, όχι μόνο συμπεριφέρεται με «ιδιαίτερο τρόπο» στην υπόθεση Βγενόπουλου, αλλά κατασκευάζει μαθηματικά το «καθάρισμά» του. 
Η Εισαγγελία Εφετών, υπό τον προϊστάμενό της Ισίδωρο Ντογιάκο, χαρακτηρίζει «κακοήθη» την καταγγελία για συγκάλυψη. Καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά ότι το περιοδικό αποκαλύπτει πως:


1.    Η δικογραφία για τον Βγενόπουλο αφαιρέθηκε από τους αρμόδιους εισαγγελείς διαφθοράς, από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη παράνομα.
2.    Σύμφωνα με γνωμοδότηση του αρμόδιου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, αρμοδιότητα για αυτή την έρευνα έχει μόνο η Εισαγγελία Διαφθοράς, διαφορετικά η δίωξη είναι άκυρη. 

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του HOT DOC, το οποίο στοιχειοθετείται από έγγραφα, αρμόδιος για να απαντήσει δεν είναι ο κ. Ντογιάκος και η Εισαγγελία Εφετών αλλά ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής. 

Ο κ. Ντογιάκος, εκτός από αναρμόδιος, είναι πρακτικά και ελεγχόμενος για την απόφαση να εξελίσσεται από την Εισαγγελία Εφετών μια έρευνα εκ των προτέρων άκυρη.

Για να μη μπερδεύουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά τους ρόλους, περιμένουμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, να απαντήσει με βάση την δική του πάντα γνωμοδότηση.

Από τον κ. Ντογιάκο το μόνο που περιμένουμε είναι να απαντήσει γιατί παραμένει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών στην οποία έχει εκλεγεί με παράνομη διαδικασία και για αυτό το λόγο είναι ήδη πειθαρχικά ελεγχόμενος από τον Άρειο Πάγο. 

Κύριε Ντογιάκο, προτιμήσεις σε εισαγγελείς έχουν μόνο οι ποινικώς και πειθαρχικά ελεγχόμενοι και οι διαπλεκόμενοι, όχι οι δημοσιογράφοι.   

Η Ανακοίνωση της Εισαγγελίας Εφετών

«Η πολύπτυχη αυτή υπόθεση διευρευνάται, στο σύνολό της, από περισσότερους του ενός δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, με αποτέλεσμα να είναι εκ των προτέρων απορριπτέος κάθε υπαινιγμός ή οποιαδήποτε κακοήθης καταγγελία για συγκάλυψή της» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας Εφετών, με το οποίο τα βέλη στρέφονται προς τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αντίθετα, εύλογες απορίες και ερωτηματικά, γεννά η πεισματική εμμονή και έντονη προσπάθεια του εκδότη του περιοδικού για τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής, στο σύνολό της, αποκλειστικά από συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό, στο πρόσωπο του οποίου όμως, συντρέχει νόμιμος λόγος αποκλεισμού. Σε κάθε περίπτωση, καμία απολύτως εξωτερική φωνή, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, δεν πρόκειται να διαπεράσει τους τοίχους του Δικαστικού Μεγάρου, ούτε και να επηρεάσει, με οποιονδήποτε τρόπο, την νόμιμη πορεία όλων, ανεξαιρέτως των υποθέσεων που εκκρεμούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών».

 http://www.koutipandoras.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: