Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

#COP21: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ξεκινά στο Παρίσι η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα, με συμμετοχή 195 κρατών - Μία ημέρα νωρίτερα θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά και εναλλακτικών υποδείξεων για νέες ενεργειακές πολιτικές - Στις 11:30 π.μ. η διαδήλωση στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ξεκινά η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα, με  συμμετοχή 195 κρατών. Στις 29 Νοεμβρίου είχε οριστεί μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στο Παρίσι, όπου  πραγματοποιείται  η παγκόσμια επίσημη σύνοδος. Όμως, οι τρομοκρατικές επιθέσεις  της 13ης Νοεμβρίου  είχαν ως αποτέλεσμα τις απαγορεύσεις της  γαλλικής κυβέρνησης. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες  κρίθηκε αναγκαία η ενδυνάμωση των δράσεων τοπικής και εθνικής εμβέλειας,  από οργανώσεις, κινήσεις και πολίτες. Το Alter Summit συμμετέχει πανευρωπαϊκά σ' αυτές τις δράσεις.


Σε περισσότερες από 130 χώρες και σε πολλές πόλεις των χωρών αυτών, οργανώνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά και εναλλακτικών υποδείξεων για νέες ενεργειακές πολιτικές. Για την  αντιστροφή της  εξέλιξης που σύμφωνα με τις απόψεις της μεγάλης πλειοψηφίας της επιστημονικής κοινότητας, οδηγεί  στην κλιματική αλλαγή. Οι  κυβερνήσεις, οι επιθέσεις ή οι απειλές που προσπαθούν να κλείσουν τους λαούς  στα σπίτια τους, δεν μπορούν να πτοήσουν τους συνειδητούς πολίτες.

Οργανώσεις (όπως η ευρωπαϊκή δικτύωση συνδικαλιστικών και κοινωνικών κινημάτων ALTER SUMMIT) και συλλογικότητες (όπ μας καλούν να συμμετέάσχουμε μαζικά  στη μεγάλη διαμαρτυρία, που ενώνει ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη:

Κυριακή 29 Νοεμβρίου συγκέντρωση στην Αθήνα

11.30. π.μ. Μουσείο Ακρόπολης και πορεία προς τη Βουλή

Οι Οικολόγοι Πράσινοι «συμμετέχουν και καλούν μέλη και φίλους την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στην συγκέντρωση και πορεία προς την Βουλή, στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης ενάντια στην κλιματική αλλαγή» (προσυγκέντρωση: 12:00μμ, Διονυσίου Αρεοπαγίτη, μπροστά στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολη). 

left.gr

ΠΡΕΖΑ TV 
27-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: