Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΑΝΣΚΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Πολωνοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι δεν πρόκειται να εφεσιβάλουν δικαστική απόφαση του προηγούμενου μήνα, η οποία είχε απορρίψει το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοση του Ρομάν Πολάνσκι.

Εισαγγελείς στην Κρακοβία επικύρωσαν την απόφαση του δικαστή Ντάριους Μαζούρ. Ο Μαζούρ είχε τότε πει: «Δεν βρίσκω λογική απάντηση στην ερώτηση: Ποιος ο στόχος του αμερικανικού αιτήματος για έκδοση;»


Με την απόφαση αυτή κλείνει οριστικά το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της δικαστικής περιπέτειας του Ρομάν Πολάνσκι για τις κατηγορίες παράνομης σεξουαλικής επαφής με 13χρονη.

Ο γνωστός σκηνοθέτης είναι πλέον ελεύθερος να ζει και να εργάζεται στην πατρίδα του την Πολωνία.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ένοχος το 1977 για παράνομη σεξουαλική συνεύρεση με την 13χρονη Σαμάνθα Γκέιμερ στη διάρκεια φωτογράφισης στο Λος Αντζελες έπειτα από κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Παρέμεινε 42 ημέρες στη φυλακή στο πλαίσιο συμφωνίας με τις Αρχές η οποία προέβλεπε την τρίμηνη κράτησή του, αλλά τον επόμενο χρόνο διέφυγε στη Γαλλία θεωρώντας ότι ο δικαστής που θα δίκαζε την υπόθεσή του ενδεχομένως να ανέτρεπε τη συμφωνία και να τον έστελνε στη φυλακή για χρόνια.

Ένταλμα σύλληψης της Interpol ισχύει σε 188 χώρες, αλλά αποφεύγει την έκδοση κινούμενος μόνο μεταξύ Γαλλίας και Πολωνίας. 

Τον περασμένο Ιανουάριο οι αμερικανικές Αρχές ζήτησαν την έκδοση του Πολάνσκι στις ΗΠΑ, ενώ ο 83χρονος σκηνοθέτης βρισκόταν στην χώρα για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας που θα βασίζεται στην Υπόθεση Ντρέιφους.  

in.gr


ΠΡΕΖΑ TV 
27-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: