Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΗΓΩΝ

Γύρο τηλεφωνημάτων προς τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου θα έχει σήμερα, Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να τους ενημερώσει για την ατζέντα του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και να δρομολογηθεί η σύγκλησή του άμεσα, με το Σάββατο να αποτελεί την ενδεδειγμένη ημέρα.

Αντικείμενο θα είναι, όπως ανακοινώθηκε, η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό, καθώς και ο διάλογος για την κοινωνική ασφάλιση. 


Η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και συνεννόηση. Εντούτοις, οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι από εξαιρετικά επιφυλακτικές έως αρνητικές. Επιπλέον, η ΝΔ είναι σε φάση αναζήτησης νέου αρχηγού. 

Ο μεταβατικός πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε πως θα τοποθετηθεί όταν υπάρξει επίσημη πρόσκληση από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι προτίθενται να προσέλθουν στο συμβούλιο αρχηγών, είναι πρόθυμοι να συζητήσουν το προσφυγικό και εθνικά θέματα, διαμηνύουν όμως εκ των προτέρων  ότι δεν θα γίνουν «συνένοχοι» σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως σημειώνουν, άπτεται της κυβερνητικής πολιτικής.

Το ΚΚΕ απέρριψε κατηγορηματικά συμμετοχή του στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη θα συμμετάσχει, εμμένει όμως στην πρότασή της για οικουμενική κυβέρνηση. «Συναίνεση α λα καρτ δεν δίνω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης για το ασφαλιστικό.   

Εξάλλου η κυβέρνηση διέψευσε πληροφορίες ότι η κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ήταν σε συνεννόηση με τους δανειστές προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει το ασφαλιστικό.

Όπως αποκάλυψε το Mega, σε non paper των δανειστών προς το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνεται ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια και εκφράζεται ταυτόχρονα η εκτίμηση ότι θα έχει δυσκολίες να περάσει από το Κοινοβούλιο γιατί περιέχει οδυνηρές περικοπές, γι' αυτό και ζητείται ουσιαστικά η συναίνεση και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

«Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, γίνεται αποκλειστικά με πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Στην κυβέρνηση δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί των θεσμών που να ζητάει σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ή οποιαδήποτε άλλου είδους πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό» απάντησαν από την κυβέρνηση.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV 
27-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: