Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!!!

Πρόστιμο 3.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το Μέγαρο Μουσικής για ρύπανση του περιβάλλοντος λόγω θορύβου, σε υπαίθριες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο στον Κήπο του Μεγάρου. Την κύρωση επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν διαμεσολάβησης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, σε τρεις διαδοχικές αυτοψίες που πραγματοποίησαν στις 2, 4 και 7 Σεπτέμβρη, διαπίστωσαν ότι οι μουσικές παραστάσεις υπερέβαιναν την ηχοστάθμη των 50 ντεσιμπέλ. Το πρόστιμο επιβλήθηκε με βάση τον νόμο 1650/1986 για την προστασία του περιβάλλοντος, που αναγνωρίζει τον θόρυβο ως ρύπανση.


«Σείεται η γη»

Πρόκειται για μια δικαίωση, έστω κατόπιν εορτής, περιοίκων που διαμαρτύρονταν επανειλημμένα από το καλοκαίρι του 2014, αρχικά με καταγγελίες στον Δ. Αθηναίων, για αφόρητη όχληση από τις υπαίθριες συναυλίες στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Μουσικής. «Σείεται η γη. Τρίζουν τα τζάμια των πολυκατοικιών.

Ακριβώς δίπλα είναι το Ναυτικό Νοσοκομείο, χωρίς να μεσολαβεί καν μεσοτοιχία, αφού είναι υπαίθριος χώρος. Πολλοί ενοχλούμαστε, αλλά λίγοι ασχολούνται, γιατί υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι το Μέγαρο είναι παντοδύναμο. Μα γίνεται αυτό; Ροκ και τσιφτετέλια δίπλα σε νοσοκομείο;».

Τα παραπάνω κατήγγειλε το καλοκαίρι του 2015 στην «Εφ.Συν.» ένας από τους περιοίκους που είχαν δραστηριοποιηθεί, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι οι συναυλίες ξεκίνησαν χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Στην πορεία χορηγήθηκε άδεια παραστάσεων από τον Δήμο Αθηναίων, υπό την προϋπόθεση «να λαμβάνεται ειδική μέριμνα ώστε να μην προκαλείται όχληση στους κατοίκους».

Οπως σημειώνει ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Β. Σωτηρόπουλος, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μέτρηση ήχου και επιβολή προστίμου για υπαίθριες παραστάσεις που προκαλούν οχλήσεις στους κατοίκους.

Οπως αναφέρει, αν και εκδόθηκε άδεια από τον Δ. Αθηναίων, οι κάτοικοι της οδού Δεινοκράτους εξακολούθησαν να διαμαρτύρονται για οχλήσεις λόγω θορύβου, ενώ η έρευνα της περιφέρειας έδειξε ότι «ο λεγόμενος “κήπος του Μεγάρου” είναι κοινόχρηστος χώρος πρασίνου σύμφωνα με τις σχετικές κανονιστικές πράξεις και όχι “χώρος ψυχαγωγίας”, όπως ισχυρίζεται το Μέγαρο».

Για την Ιστορία, οι τρεις παραστάσεις που βρέθηκαν να «ρυπαίνουν» ήταν συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, του Θάνου Μικρούτσικου και του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Οχι ακριβώς ροκ και τσιφτετέλια, ούτε τα εκκωφαντικά 100 και πλέον ντεσιμπέλ που εκπέμπουν, παρανόμως, νυχτερινά κέντρα της παραλιακής.

Ωστόσο, ακόμα και τα 50 ντεσιμπέλ κρίνεται ότι ξεπερνάνε το επιτρεπτό όριο σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και μάλιστα δίπλα σε νοσοκομείο.

Το Μέγαρο Μουσικής έχει δικαίωμα να προσβάλει το πρόστιμο εντός 15 ημερών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.   

http://www.efsyn.gr/


ΠΡΕΖΑ TV 
27-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: