Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ

Να χαμηλώσει τους τόνους με την Μόσχα προσπαθεί ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογραμμίζοντας την πρόθεση της Άγκυρας να συνεργαστεί με τη Ρωσία για να μειωθεί η ένταση μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Σε άρθρο του στους βρετανικούς Times που δημοσιεύεται την Παρασκευή, ο Νταβούτογλου σημειώνει πως διεξάγονται συνομιλίες μετά το συμβάν, το οποίο έχει φέρει τις σχέσεις της Αγκυρας με τη Μόσχα στο χειρότερο επίπεδο των πρόσφατων χρόνων.


«Οι αναγκαίες συνομιλίες διεξάγονται τώρα» υπογραμμίζεται στο άρθρο. «Ενώ τα μέτρα άμυνας για την υπεράσπιση των συνόρων μας παραμένουν, η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και τους συμμάχους μας για να μειωθούν οι εντάσεις», προστίθεται.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία διακόπηκαν μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε ότι εξετάζεται η επιβολή περιορισμών στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV 
27-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: