Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015

VOLKSWAGEN: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Ο νέος CEO της Volkswagen Ματίας Μύλερ ανέφερε πως ο όμιλος εκτιμά ότι η ανάκληση οχημάτων που επηρεάζονται από το σκάνδαλο με τη μέτρηση ρύπων μπορεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, ευελπιστώντας πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έναν χρόνο. 

Τα περισσότερα, αναφέρει, θα χρειαστούν μόνο νέο λογισμικό αλλά ορισμένα ίσως χρειαστούν καινούρια μπεκ ή καταλυτικούς μετατροπείς. 


«Ο όμιλος έχει καλές πιθανότητες να ξαναλάμψει μέσα σε δύο με τρία χρόνια» λέει ο Μύλερ μιλώντας στην γερμανική FAZ, αποτιμώντας την έκταση του πλήγματος από το σκάνδαλο.

«Εάν όλα κυλήσουν βάσει του σχεδιασμού μας, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις ανακλήσεις οχημάτων τον Ιανουάριο» είπε, λέγοντας πως «λογικά, όλα τα οχήματα θα έχουν διορθωθεί μέχρι το τέλος του 2016».

Ο Μύλερ υποστήριξε πως «μόνο μερικοί υπάλληλοι» της VW εμπλέκονταν στην υπόθεση που έχει προκαλέσει βαρύτατο πλήγμα στην εικόνα του ομίλου -απορρίπτοντας έτσι ότι ο προκάτοχός του, ο Μάρτιν Βίντερκορν, γνώριζε για την υπόθεση.

Η υπόθεση έχει ρίξει σημαντικά τη μετοχή της VW. Ο Μύλερ απέρριψε τις κατηγορίες πως ο όμιλος ενημέρωσε καθυστερημένα τους επενδυτές, παρά το ότι είχε ήδη ενημερώσει την αμερικανική υπηρεσία για την προστασία του περιβάλλοντος EPA εβδομάδες πριν βγει στη δημοσιότητα το σκάνδαλο.  Ρουμπάνης   .in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: