Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015

ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΕΝΤΟΣ ΔΙΜΗΝΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ «HOT SPOTS» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ζούμε το μεγαλύτερο κύμα προσφυγικών ροών που έχει ποτέ γνωρίσει η Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας. 

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι στο θέμα του προσφυγικού υπάρχει το ευρωπαϊκό, διεθνές και εθνικό δίκαιο και μόνο έτσι πρέπει να ερμηνεύεται, τουλάχιστον από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου.


O κ. Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΕ αναγνώρισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό που συμβαίνει επί ελληνικού εδάφους, διαθέτοντας και τα σχετικά κονδύλια.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα, συνέχισε ο υπουργός, είναι το γεγονός ότι η ΕΕ μελετά το να «πηγαίνει» η ίδια σε χώρες όπως, η Τουρκία και να καταγράφει τους πρόσφυγες, ώστε να μην εμπλέκονται οι δουλέμποροι και να επιβαρύνονται τα νησιά.

Η ελληνική πλευρά έχει αναλάβει το θέμα των «hot spots», τα οποία σε ένα δίμηνο θα λειτουργούν, δεσμεύθηκε ο κ. Μουζάλας.

Ο υπουργός δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι εθνικό.   in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: