Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: "ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ!"

Με εντάσεις έκλεισε και η σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγή, και πάλι μεταξύ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.
Όλα ξεκίνησαν την ώρα που ο υπερασπιστής του Γ. Ρουπακιά, κ. Ρουμπέκας, εξέταζε τον αυτόπτη μάρτυρα Π. Σεϊρλή, ρωτώντας: "Πως γίνεται να μην αναγνωρίζετε τον Γ. Ρουπακιά αμέσως μετά και να τον αναγνωρίζετε ύστερα από τόσους μήνες; ".
Στην προσπάθειά του δικηγόρου πολιτικής αγωγής, κ. Τζέλη, να επέμβει επικράτησε έντονος διάλογος, με τον συνήγορο να φεύγει από τη δικαστική αίθουσα. Συνάδελφός του της πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο ότι "ο κ. Μιχαλόλιας χαρακτήρισε καραγκιόζη τον κ. Τζέλη", προσθέτοντας: "Εκτός από φασίστες είστε και άναδροι! Σηκωθείτε και πείτε το!".

Το ακροατήριο ξέσπασε αυτόματα σε χειροκροτήματα, ενώ η πρόεδρος της έδρας Μαρία Λεπενιώτη έδωσε τέλος στη συνεδρίαση διακόπτοντας για την Τρίτη.
Νωρίτερα, σε ερωτήσεις γύρω από τις καταθέσεις του μάρτυρα στο παρελθόν επέμειναν υπερασπιστές, εξετάζοντας το μάρτυρα. Μεταξύ άλλων, ο Δ. Γκαβέλας (υπεράσπιση Πατέλη) αναφερόμενος σε διαφοροποιήσεις των καταθέσεων, ρώτησε "Πώς είναι δυνατόν να διευκρινίζετε καλύτερα 18 μήνες μετά και όχι με την πρώτη κατάθεση;".
Ο Π. Σεϊρλής απάντησε: "Όταν σε κυνηγάνε και απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα, δεν μπορείς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο, πέρα από το τί έχει συμβεί και ότι είσαι χαμένος. Δεν είχα την ικανότητα να σκεφτώ", ενώ νωρίτερα είχε πει σχετικά σε άλλο συνήγορο υπεράσπισης είχε εξηγήσει: "Μετά από δέκα ώρες, που είμαστε άυπνοι, ταραγμένοι, έχουμε μάθει ότι έχουμε χάσει το φίλο μας. Ο καθένας από εμάς θέλει το χρόνο του".
Τέλος, τo ενδεχόμενο για εντατικοποίηση των συνεδριάσεων, που ανέφερε η πρόεδρος της έδρας, επανέφερε το ζήτημα του τόπου διεξαγωγής της δίκης. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης μίλησαν για "εμπαιγμό" του δικαστηρίου από τους αρμοδίους, καθώς αν και διαμορφώθηκε κατάλληλη αίθουσα στο Εφετείο της Αθήνας, τελικά εκεί θα διεξαχθεί άλλη δίκη.   
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
8-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: