Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2015

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΝΕΚΡΟ ΜΩΡΟ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΣΕ ΛΕΜΒΟ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. 
Νεκρό βρέθηκε μέσα σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Εφταλού-Σκάλα Συκαμιάς στη Λέσβο ένα μωρό ενός έτους.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 56 πρόσφυγες εντοπίστηκε στα ανοικτά του νησιού. Κατά τη διάρκεια περισυλλογής των προσφύγων εντοπίστηκε το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Καλλονής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Την ίδια ώρα, ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 200 πρόσφυγες προσάραξε το πρωί της Παρασκευής σε αμμώδη ακτή βορειοανατολικά της Λέρου. 


Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη αποβίβασή τους στη στεριά με τη συνδρομή πλωτών του λιμενικού και ιδιωτικών σκαφών.


Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες



Σε τροχαίο ατύχημα, με υλικές μόνο ζημιές, ενεπλάκη, στις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, τουριστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 52 σύρους πρόσφυγες και κατευθυνόταν προς την Ειδομένη.

Το περιστατικό συνέβη στην ΠΑΘΕ, κοντά στον Κορινό Πιερίας. Τόσο οι πρόσφυγες όσο και οι δύο οδηγοί του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως έγινε γνωστό, το όχημα, για άγνωστο λόγο, ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε το διαχωριστικό στηθαίο και ακινητοποιήθηκε στην παρακείμενη τάφρο, χωρίς να υπάρξει ανατροπή.

Οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλο λεωφορείο που έφτασε στο σημείο και τους μετέφερε στον προορισμό τους.  

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: