Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Μπορεί και πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας, με έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που μπορεί να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες, ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι ο δρόμος που έχει ακολουθηθεί έως σήμερα οδηγεί το λαό μονάχα σε συνεχείς θυσίες.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει το εκλογικό ποσοστό που έλαβε ως συναίνεση του λαού σε αντιλαϊκά μέτρα, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «δεν είναι μακριά η ώρα που ο λαός θα βγάλει συμπεράσματα για το πώς χρησιμοποιούν την ψήφο του».


Χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα επανάληψη όλων των μέτρων που οδήγησαν σε ένα «ακόμα πιο βάρβαρο τρίτο μνημόνιο», προσθέτοντας ότι η αντιλαϊκή επίθεση αφορά και όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε «πρόκληση» την εκ μέρους του επίκληση της ανθρωπιστικής βοήθειας του «ενός πιάτου φαγητού» προς τις οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, «την ώρα που την περίοδο της κρίσης επενδύθηκαν 140 δισ. ευρώ στο εξωτερικό απ' την εγχώρια άρχουσα τάξη».

«Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση» συνιστά κατά τον κ. Κουτσούμπα και η αναφορά του Αλ. Τσίπρα στην ακραία φτώχεια, «προκειμένου να κλιμακώσει την επίθεση στη μεγάλη μάζα των υπόλοιπων μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων», ενώ συνιστά επίσης πρόκληση και η εμφάνιση των «8μηνων συμβάσεων εργασίας με συνθήκες γαλέρας ως απάντηση στην ανεργία».

Ο διακηρυγμένος στόχος της αύξησης των πρωτογενών πλεονασμάτων αφορά την ανάγκη «να βρεθούν πόροι χρηματοδότησης των μονοπωλιακών ομίλων», και τον στόχο αυτό θα τον πληρώσει ο λαός με συνεχή δυσβάσταχτα μέτρα, προειδοποίησε.

Επικαλούμενος την αποστροφή του πρωθυπουργού για σύγκρουση με το παλιό και την οικονομική ολιγαρχία, ο κ. Κουτσούμπας ερώτησε τον κ. Τσίπρα αν θα αυξήσει την φορολογία των εφοπλιστών και αν προτίθεται να αλλάξει «το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς με το οποίο οι μονοπωλιακοί όμιλοι δεν συνεισφέρουν ούτε το 1/10 των συνολικών φορολογικών εσόδων».

Όποια μορφή και να πάρει η απομείωση του δημοσίου χρέους, «ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος, το οποίο δε δημιούργησε και από το οποίο φυσικά ούτε στο ελάχιστο ωφελήθηκε» παρατήρησε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος εκτίμησε πως και ο στόχος των αλλαγών στο Ασφαλιστικό είναι τελικά η μεταφορά των ασφαλιστικών βαρών στις πλάτες των εργαζόμενων, στη γραμμή της «ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση».

Εξάλλου, ο κ. Κουτσούμπας εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για εγκατάλειψη των πολλαπλών δεσμεύσεών του σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και πρόσθεσε ότι επίκειται η κατεδάφιση των εναπομεινάντων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Τόνισε ότι κάθε συζήτηση περί «ισοδύναμων μέτρων» και «παράλληλων προγραμμάτων» συνιστούν προσπάθεια απόκρυψης της ζοφερής πραγματικότητας και προσπάθεια να πειστεί ο λαός να αποδεχθεί το ύψος της θυσίας, διαλέγοντας μονάχα «την τσέπη απ' την οποία θα του τα πάρουν ή την ειδική ομάδα που θα το υποστεί, προσπαθώντας να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους μεταξύ τους».

Ο γγ του ΚΚΕ επέκρινε τον πρωθυπουργό και για την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής «γιατί τα ανταλλάγματα που έδωσε και τα παιγνίδια που παίζει με τους ευρωατλαντικούς συμμάχους, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι επικίνδυνα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και του λαού». «Το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα τη μοναδική εγγύηση γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή, με γραμμή σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων: την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, δηλώνοντας πως ότι το ΚΚΕ δεν δίνει καμία ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καλώντας τον λαό να πράξει το ίδιο.   ».  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
8-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: