Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Οι χρυσαυγίτες στοχοποιούσαν, για να τους επιτεθούν, «όσους ήταν αντίθετοι με τις ιδέες τους: Τους αντιφασίστες, τους κομμουνιστές, τους μετανάστες» είπε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, συνεχίζοντας την κατάθεσή της και χτες, αυτή τη φορά απαντώντας και στις ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για την... ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ανέφερε: «Να πω, λοιπόν, ότι πρόσφατα, 17 Σεπτέμβρη ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι η σπορά των ηττημένων του '45. Σημαίνει ότι είναι ναζιστές, εθνικοσοσιαλιστές, τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών. Οι απόγονοί τους είναι αυτοί».

Χαρακτηριστική, επίσης, η απάντηση της Μάγδας Φύσσα για το βίντεο της δικογραφίας όπου φαίνεται η δράση του τάγματος Νίκαιας: Πρόκειται για βίντεο από το σκληρό δίσκο του Πατέλη. «Τον βλέπω να δίνει οδηγίες στα μέλη του. Βρίσκονται σ' ένα χώρο που φαίνεται για γραφείο της οργάνωσης. Δίνει οδηγίες για μια επίθεση που θέλουν να κάνουν. Και λέει μόνο αν πάρω το "ΟΚ" από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν κάνει κανείς τίποτα. Δεν είναι κανείς μόνος του, είμαστε Χρυσή Αυγή. Και στη συνέχεια λέει "ό,τι κινείται σφάζεται". Θυμίζει ό,τι έγινε με το γιο μου. Μαζεύεται ένα τάγμα εφόδου, πάντα με εντολή και την εντολή την έχει πάρει από τον αρχηγό της περιφέρειάς του, που είναι ο Λαγός. Ολοι οι βουλευτές φαίνεται ότι παίρνουν εντολή από τον αρχηγό τους».
Πρόεδρος: Από πού προκύπτει αυτό;
Μάγδα Φύσσα: Από την ιεραρχία τους. Είναι η δομή της οργάνωσης. Το βλέπω δύο χρόνια. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο, παρά μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Μαζεύω στοιχεία. Τίποτα δε γίνεται παρά μόνο αν δώσει εντολή ο αρχηγός.
Πρόεδρος: Από πού προκύπτει αυτό;
Μάγδα Φύσσα: Από όλο το υλικό που έχει μαζευτεί. Από συνεντεύξεις, καταθέσεις, φωτογραφίες, βίντεο. Από όλα αυτά βγαίνει αυτό το συμπέρασμα. Οτι υπάρχει ιεραρχία.
Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Εχετε ακούσει κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο του κατηγορουμένου Αποστόλου;
Μάγδα Φύσσα: Ο Αποστόλου συνομιλεί με μια κυρία, η οποία βλέπει τη δολοφονία του Παύλου στην τηλεόραση και του αναλύει τι βλέπει. Ο Αποστόλου είναι κατηγορούμενος. Μιλάει για τη δολοφονία με μια άγνωστη, στην οποία περιγράφει το περιστατικό. Και λέει «το ότι έγινε το επαγγελματικό χτύπημα είναι αλήθεια»; Και της λέει «ναι, έτσι εκπαιδεύονται». Της λέει «ενημέρωσε τη μάνα μου να πετάξει τα όπλα από το σπίτι: Πιστόλια, ρόπαλα, μαχαίρια, δυναμίτες, αυτοκόλλητα του Χίτλερ, μη μου πετάξετε τις μπλούζες». Αφορά τη δολοφονία του παιδιού μου. Να σας πω, λοιπόν, ότι αναφέρεται στο δολοφόνο. Ποιος είναι, ότι πληρώνεται από τη Χρυσή Αυγή. Είπε ότι είναι ο Ρουπακιάς. Και λέει ότι παίρνει 600 ευρώ. Μέχρι και πρόσφατα δεν τον ξέραμε. Δεν τον γνωρίζαμε, αν είναι μέλος. Υπάρχουν άπειρα στοιχεία ότι ο Ρουπακιάς είναι γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και δεν είναι ένας περαστικός.
Συνήγορος: Υπάρχουν άλλα στο διαδίκτυο έγγραφα στα οποία φαίνεται ότι ο Ρουπακιάς είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής;
Μάγδα Φύσσα: Υπάρχει φωτογραφικό υλικό. Είναι παντού. Δεν είναι μία η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι είναι στέλεχος.
Σε άλλο σημείο της κατάθεσης και απαντώντας στην ερώτηση «είπατε ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν περαστικός, ήταν στέλεχος της οργάνωσης. Η ηγεσία έρχεται και λέει "γιατί ευθύνομαι για την πράξη ενός οπαδού;"», η Μάγδα Φύσσα σημειώνει: «Δεν ήταν απλός οπαδός, ήταν στέλεχος, ανήκει στη Χρυσή Αυγή».
Συνήγορος: Ποια είναι η πολιτική έκφραση αυτών των ομάδων;
Μάγδα Φύσσα: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Συνήγορος: Εχει αρχηγό;
Μάγδα Φύσσα: Ναι, τον Μιχαλολιάκο.
Συνήγορος: Αλλα κατώτερα στελέχη είναι μέλη του Κοινοβουλίου;
Μάγδα Φύσσα: Ναι.
Συνήγορος: Ποιοι διευθύνουν την οργάνωση; (Με παρέμβαση της προέδρου άλλαξε η δομή της ερώτησης): Ο Πανταζής (σ.σ. πυρηνάρχης), κυρία μάρτυς, μόνος του διευθύνει την οργάνωση;
Μάγδα Φύσσα: Οχι, έχω κατονομάσει τον Λαγό. Υπάρχει και ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος...
Συνήγορος: Στελέχη της Χρυσής Αυγής, βουλευτές, εγκωμιάζουν τη δράση των ταγμάτων εφόδου με τις στολές παραλλαγής;
Μάγδα Φύσσα: Ξέρω βίντεο με την Ζαρούλια σε κάποια γιορτή που λέει: «Εμείς, οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής, προστατεύουμε τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες».
Αναφερόμενη, επίσης, στις επιθέσεις της φασιστικής ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ανέφερε ότι μια βδομάδα πριν τη δολοφονία του γιου της είχε γίνει η επίθεση στο ΠΑΜΕ, του Μελιγαλά κ.α.
«Υπάρχει ανοχή», αναφέρει. «Δεν πιάστηκε κανείς. Από καμία επίθεση». Τόνισε ότι ο τρόπος δράσης στη δολοφονία του γιου της θυμίζει και άλλες επιθέσεις, «είναι ίδιος ο τρόπος δράσης. Είπα και προηγουμένως ότι διαβάζοντας και βλέποντας βίντεο ότι στο "Αντίπνοια", στο συνεργείο, στο ΠΑΜΕ, έγινε με τον ίδιο τρόπο. Βλέπουμε ότι υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος. Ετσι στήθηκε και η δολοφονία του Παύλου».
Λίγο νωρίτερα και ενώ είχε έρθει ο προτζέκτορας για το βίντεο, ακόμη μία φορά, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της Πολιτικής Αγωγής που ζητούσε τα dvd και τα cd ν' ακουστούν και να προβληθούν κατά την εξέταση κάθε μάρτυρα, κάτι που δυσχεραίνει την απόδειξη των γεγονότων. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, ανακοίνωσε ότι αυτό θα γίνει στο τέλος, κατά το στάδιο της ανάγνωσης των εγγράφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτή η εξέλιξη είναι συνέχεια μιας σειράς αποφάσεων του δικαστηρίου, όπως η άρνηση της τήρησης απομαγνητοφωνημένων πρακτικών.
Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 8 Οκτώβρη, καθώς η αδερφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, που άρχιζε να καταθέτει συγκινημένη για το οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας, δεν αισθάνθηκε καλά. 


http://www.rizospastis.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: