Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ-ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Περί τις 800 χιλιάδες ευρώ αναμένεται να κοστίσει στη ΝΔ η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή προέδρου, κόστος ιδιαίτερα υψηλό για ένα κόμμα με χρέη.

Το θέμα, όπως αναφέρει το Βήμα, καίει κυριολεκτικά όλους τους υποψηφίους, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ψηφοφόρων που θα προσέλθουν στην εκλογή, τι ποσό θα καταβάλουν (αν θα είναι 2 ευρώ για τα μέλη και 10 ή 20 ευρώ για τους φίλους), πόσες κάλπες θα στηθούν (ήδη μιλάνε για 1.5000 κάλπες), πόσα τερματικά θα χρειαστούν και πόσες χιλιάδες ψηφοδέλτια θα χρειαστεί να τυπωθούν.


Ως προς την ημερομηνία, δύο είναι τα ενδεχόμενα: η 1η Νοεμβρίου ή η 8η Νοεμβρίου. Όμως γίνεται μεγάλη συζήτηση και για την 15η Νοεμβρίου, καθώς πρέπει να λυθούν πολλά τεχνικά προβλήματα και απαιτείται χρόνος, ενώ εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος σε περίπτωση που ο πρώτος δεν λάβει το 50+1% θα γίνει μια εβδομάδα μετά.

Υπό τη σκιά πολλών συζητήσεων για το πώς θα διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών, η ημερομηνία να στηθούν οι κάλπες είναι πολύ πιθανόν να «κλειδώσει» ενδεχομένως στη νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, την Πέμπτη.

Ήδη, στο παρασκήνιο γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα προβλήματα της διαδικασίας που ενισχύει την άποψη πολλών ότι κακώς αναδεικνύεται ο αρχηγός του κόμματος από ένα τόσο μεγάλο εκλογικό σώμα.

Την ίδια στιγμή, μαίνεται στο παρασκήνιο ο πόλεμος για την αύξηση της επιρροής των υποψηφίων αρχηγών, ενώ αρχίζουν σιγά-σιγά να διαμορφώνονται και οι «στρατοί» μιας αναμέτρησης που δεν προεξοφλείται ούτε από την δύναμη που εμφανίζει κάποιος διεκδικητής της ηγεσίας σε επίπεδο ΚΟ ή κόμματος, ούτε από ενδεχόμενες δημοσκοπήσεις.   in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: