Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015

«ΠΑΡΟΥΣΙΑ» ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Παρέμβαση μέσω τηλεφώνου σε διεθνή εκδήλωση που έγινε στη Ζυρίχη για τα 100 χρόνια από τη  Συνδιάσκεψη του Τσίμερβαλντ της Ελβετίας έκανε ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, Νίκος Μαζιώτης.

Η Συνδιάσκεψη του Τσίμερβαλντ αποτέλεσε σημαντικό σταθμό του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και στην πράξη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως της Γ' Διεθνούς, θέτοντας το ζήτημα της μετατροπής τότε του Α' Παγκοσμίου Πολέμου σε επανάσταση, κάτι που έγινε πράξη το 1917 στη Ρωσία.


Στην εκδήλωση αυτή ο Νίκος Μαζιώτης είπε ότι «η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που υποσχόταν ένα σοσιαλδημοκρατικό κεϊνσιανιστικό πρόγραμμα κρατικής παρέμβασης στην οικονομία σε ένα αμιγώς νεοφιλελεύθερο κόμμα, ήταν κάτι που ο Επαναστατικός Αγώνας είχε προβλέψει ένα σχεδόν χρόνο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση».

Υποστήριξε ακόμη ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση εκδήλωση ή αποτέλεσμα κάποιου κινήματος από τα κάτω, έτσι όπως το παρουσιάζεται, θέλησε να διαχειριστεί το αδιέξοδο των κοινωνικών και λαϊκών κινητοποιήσεων της περιόδου 2010-12».

Τέλος, έκανε λόγο για αντίσταση στο τρίτο μνημόνιο με απειλή και ένοπλης δράσης: «Το αντάρτικο θα έχει καίριο ρόλο στο να κάνει τη χώρα ανασφαλή για τους επενδυτές με χτυπήματα σε δομές, εγκαταστάσεις, γραφεία και πρόσωπα του κεφαλαίου και του κρατικού μηχανισμού» ανέφερε.   in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: