Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2015

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΠΡΩΤΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΜΕΤΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους, δήλωσε στο Bloomberg ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει «μπει σε τροχιά» μετά τις εκλογές.

Ειδικά για το θέμα του χρέους, ο ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι όλα θα γίνουν βήμα - βήμα. Πρώτα, όπως ανέφερε, πρέπει να εκταμιευθούν 3 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, με την Αθήνα να αναγνωρίζει ότι πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.



Εφόσον το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τότε μπορούμε να περάσουμε στο στάδιο της αναδιάρθρωσης του χρέους, συμπλήρωσε και εξέφρασε την ελπίδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ανέφερε, ακόμη, ότι πλέον υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας.

Τέλος, αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει η παγκόσμια οικονομία, υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν είναι το πλέον το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: