Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Συλλαλητήριο για την Ειδική Αγωγή, σήμερα Τετάρτη 7 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα,  στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, διοργανώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) καλώντας γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς στη δημόσια και την ιδιωτική Ειδική Αγωγή να δώσουν δυναμικό «παρών».


Παράλληλα και κλιμακώνοντας τον αγώνα του το συνεπές ταξικό αναπηρικό κίνημα καλεί σε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων επισημαίνει:

«Κάθε φέτος και χειρότερα.

Διαδηλώνουμε ενάντια στα τεράστια και τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Αυτά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Ειδική Αγωγή δεν είναι καινούρια, όμως φέτος έγιναν ακόμα χειρότερα.

Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που μειώνει κάθε χρόνο την κρατική χρηματοδότηση στην Παιδεία, στην Ειδική Αγωγή και στην Πρόνοια, οδηγώντας εκπαιδευτικούς, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό στην ανεργία και όσοι δουλεύουν να μένουν απλήρωτοι για μήνες. Το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων και των Τμημάτων Ένταξης, αλλά και η συρρίκνωση της δημόσιας παράλληλης στήριξης σπρώχνουν ολοένα και περισσότερους γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για την παράλληλη στήριξη ή να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην ιδιωτική Ειδική Αγωγή.

Την ίδια στιγμή στα πολυδιαφημισμένα κατά τα άλλα φιλανθρωπικά κέντρα Ειδικής Αγωγής ζητάνε 300, 500, αλλά και 1.000 ευρώ από τους γονείς, αλλιώς τα παιδιά διώχνονται ("Παμμακάριστος", ΠΕΓΚΑΠ, "ΕΡΜΗΣ" κλπ.).

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες οργάνωση, αγώνας, συμμαχία για να λειτουργήσουν τώρα όλα τα Ειδικά Σχολεία!

Τέρμα στην απογοήτευση και στη μοιρολατρία! Τέρμα στις αυταπάτες. Παίρνουμε θέση όλοι τώρα στον αγώνα για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια, για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας. Μαζικοποιούμε, δυναμώνουμε τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, οργανώνουμε τον αγώνα.

Για να ανοίξουν τώρα όλα τα Ειδικά Σχολεία, πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό.
Να διοριστεί τώρα όλο το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό και για την παράλληλη στήριξη.
Καμία πληρωμή από τους γονείς για παράλληλη στήριξη και συνοδεία, σε Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Κανένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του επειδή ο γονιός δεν έχει να πληρώσει. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να το αναλάβει.
Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τώρα, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κάλυψη όλων των Κέντρων Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό με προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.
Αποκλειστικά δημόσια και υψηλής ποιότητας Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία και Ειδική Αγωγή.
Με πάθος οργανώνουμε τον αγώνα για τα δύσκολα που μας ετοιμάζουν με το 3ο μνημόνιο, θα κόψουν τα επιδόματα στη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών με αναπηρίες, οι αναπηρικές συντάξεις θα φτάσουν στο εξευτελιστικό ποσό των 87 ευρώ. Ενώ ήδη οι πετσοκομμένες δαπάνες για την Πρόνοια θα μειωθούν στο μισό, δηλαδή κατά 900 εκατ. ευρώ.

Συντονίζουμε τα βήματά μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ριζοσπαστικό αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα της ΣΕΑΑΝ για να αντιμετωπίσουμε τα πολύ δύσκολα που φέρνουν με το 3ο μνημόνιο».  

http://www.902.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: