Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών προκηρύσσει για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 24ωρη προειδοποιητική απεργία και καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους - μέλη του να συμμετέχουν μαζικά. Στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.


Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών διεκδικεί από την κυβέρνηση και τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, την κατάργηση της εξαίρεσης του κλάδου των φυσικοθεραπευτών από την χορήγηση του Επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας.

Επιπλέον διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των δαπανών για την υγεία και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης, διασφάλιση οργανικών θέσεων, κάλυψη των αναγκών από φυσικοθεραπευτές με μόνιμη σχέση εργασίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, κατάργηση της μισθολογικής διαφοροποίησης στο νέο μισθολόγιο (Ν. 4024/11) μεταξύ των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ και εξίσωσή τους, μισθολογική αποκατάσταση των φυσικοθεραπευτών, με ταυτόχρονη άρση της προαγωγικής στασιμότητας, σύσταση Διατομεακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας ή Αυτοτελούς Γραφείου Φυσικοθεραπείας θέσπιση ειδικού κλάδου για όλα τα επαγγέλματα υγείας, με αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων και απαλλαγή των φυσικοθεραπευτών από την άσκηση αλλότριων καθηκόντων.

Μαίρη Μπιμπή   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
8-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: