Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2015

ΤΑΪΛΑΝΔΗ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Τη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου για την πολύνεκρη επίθεση στην Ταϊλάνδη που στοίχισε τη ζωή 20 ανθρώπων ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της χώρας Πραγιούθ Τσαν Οτσα. Πρόκειται για έναν ακόμη άνδρα, επίσης αλλοδαπό, τον οποίο οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν σε προάστιο ανατολικά της Μπανκόκ, στα σύνορα με την Καμπότζη. 

Το Σάββατο, οι Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός 28χρονου άνδρα έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτίριο στα προάστια της Μπανγκόκ. Στον χώρο βρέθηκαν πλαστά διαβατήρια και υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, πιθανότατα σαν και αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση της 17ης Αυγούστου έξω από ινδουιστικό ναό στην καρδιά της πόλης. 


Η βομβιστική επίθεση προκάλεσε τον θάνατο 20 ανθρώπων, εκ των οποίων 14 ξένοι, και τον τραυματισμό περισσότερων από 100. Το στρατιωτικό καθεστώς της Ταϊλανδής απέδωσε την έκρηξη σε κύκλους που θέλουν να βλάψουν την οικονομία και τον τουρισμό. 

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Ταϊλάνδης Σομιότ Πουμπανουάνγκ απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο τρομοκρατικής πράξης. «Είναι απίθανό να πρόκειται για τρομοκρατία. Δεν είναι διεθνής τρομοκρατική πράξη», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το Σάββατο. 

Η βόμβα εξερράγη έξω από τον ναό Εράουαν, πάνω σε πολυσύχναστη διασταύρωση κοντά σε πολυτελή ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, γραφεία και ένα νοσοκομείο. Πρόκειται για σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, ιδίως για τους επισκέπτες από χώρες της Ανατολικής Ασίας. Το επισκέπτονται επίσης πολλοί ταϊλανδοί ινδουϊστές.   in.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: