Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2015

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΣ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ

«Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά, όπου περιοδεύει.
Όπως είπε, το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα «το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι». «Πρέπει όμως», πρόσθεσε, «να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, και τα μεγάλα συμφέροντα». 

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.
Ακόμη, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατομμυριών, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοικησης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ Αείπε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία να έρχεται να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεών τους.
Αργότερα, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Κίσσαμο όπου θα έχει συνάντηση με αγροτικούς φορείς. Επίσης, θα μιλήσει σε συγκέντρωση φορέων του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι Κισσάμου. 
Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο Ρέθυμνο και θα επισκεφθεί το δημαρχείο Ανωγείων, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο. Στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική πλατεία (Αρμί) και θα συζητήσει με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία.
Πηγή: ΑΜΠΕ    http://www.naftemporiki.gr/  

ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: