Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2015

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 4.200 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας περίπου 4.230 μετανάστες.

Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε από τη Λέσβο το καταμαράν «ΤΕRA JET» με σημαία Κύπρου αφού παρέλαβε 1.730 μετανάστες. Αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 21:30.


Στο νησί βρίσκεται και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που αναμένεται να αναχωρήσει εντός της ημέρας με άλλους 2.500 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τις επόμενες ημέρες τα εμπλεκόμενα υπουργεία σχετικά με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, αναμένεται να απλοποιήσουν τις διαδικασίες σχετικά με τις ταυτοποιήσεις προσφύγων στα νησιά αλλά και τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προκειμένου να μπορέσει να γίνει μια πρώτη αποσυμφόρηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται και διάθεση τρίτου πλοίου για μεταφορά μεταναστών.

Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό «Κρήτη 1» που βρίσκεται για επισκευές στην Ουκρανία και αναμένεται στον Πειραιά πιθανότατα από Δευτέρα.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 1.192 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό σε 31 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Τα περιστατικά αυτά εκτυλίχθηκαν στα νησιά Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου, Κω και Μεγίστης. .  in.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: