Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Σημαντικές ζημιές σε τμήμα του ναού του Μπελ στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας προκάλεσαν οι τζιχαντιστές της ISIS, συνεχίζοντας την «επίδειξη δύναμης» μετά την κατάληψη της πόλης. 

Η καταστροφή των μνημείων, μετά την ισοπέδωση του ναού του Βάαλ, προστίθεται στην βάρβαρη εκτέλεση του αρχαιολόγου που ήταν για δεκαετίες επικεφαλής της διαχείρισης των μνημείων.

Όπως ανέφερε τη νύχτα προς Δευτέρα, η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που συγκεντρώνει πληροφορίες από τον συριακό εμφύλιο, ανέφερε ότι «τμήμα του ναού» καταστράφηκε χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.



Μαρτυρίες κατοίκων είχαν αναφέρει νωρίτερα πως η καταστροφή έγινε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, όπως μεταδίδει το Reuters. Ανέφεραν πως ακούστηκε ισχυρή έκρηξη και πως, μετά την καταστροφή, έχει απομείνει μόνο ο εξωτερικός τοίχος του ναού του Μπελ.

Οι τζιχαντιστές είχαν καταστρέψει με τον ίδιο τρόπο, ανατινάζοντάς τον, το ναό του Βάαλ. Ημέρες μετά τις πρώτες αναφορές εκείνης της καταστροφής, η ISIS είχε διοχετεύσει βίντεο με την έκρηξη και εικόνες με τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί στον ναό.

Η κατασκευή του ναού του Μπελ είχε ολοκληρωθεί το 32 μ.Χ. και ήταν ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους στην περιοχή. Βρισκόταν  σε κοντινή απόσταση από τη σειρά με τους κίνοες στον κεντρικό αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας.    in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
31-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: