Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Τις εξοντωτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρετούν τη θητεία τους, καταγγέλλουν φαντάροι του Στρατοπέδου Αεροπορίας Στρατού «Περισσάκη» στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Όπως αναφέρουν, οι υπηρεσίες και οι αγγαρείες είναι πολλές, οι στιγμές ξεκούρασης ελάχιστες, ενώ υπάρχουν «παιδιά και αποπαίδια». Αναλυτικά το κείμενο:


«Υπηρετούμε τη θητεία μας στο στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την καταγγελία γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο στρατόπεδο συνάδελφοι που εκτελούν 20 συνεχόμενες υπηρεσίες χωρίς έξοδο. Κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα κρατήσει αυτή η κατάσταση. Σαν να μην φτάνει αυτό μετά τη σκοπιά η αγγαρεία "πάει σύννεφο". Ένας στρατιώτης καλείται να βγάλει δουλειά για δύο. Συχνό είναι και το φαινόμενο οι στρατιώτες να κάνουν συνεχόμενη πρωινή 8ωρη σκοπιά στα φυλάκια, όταν λόγω των πολλών αγγαρειών δεν υπάρχουν άτομα για να τους αλλάξουν.

Τα κρεβάτια των φυλακίων και των θαλάμων είναι γεμάτα κοριούς, αφού η διοίκηση δεν έχει πάρει μέτρα για την απολύμανση των θαλάμων εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο. Σε όσους δικαιολογημένα βγαίνουν παραπονούμενοι, συνιστάται από τα στελέχη υπομονή. Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει προκειμένου να δοθεί κάποια λύση π.χ. να εμπλακούν στις υπηρεσίες επαγγελματίες οπλίτες κ.λπ.

Στο στρατόπεδο υπάρχουν στρατιώτες δύο ταχυτήτων. Δεν αντιμετωπίζουμε όλοι αυτήν την κατάσταση. Στην κυριολεξία κάποιοι στρατιώτες απολύονται χωρίς να έχουν κάνει ούτε μια σκοπιά. Ορισμένοι στρατιώτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα, με διάφορες "χορηγίες" που κάνουν στο στρατόπεδο, εξασφαλίζουν ευνοϊκή μεταχείριση. Αυτοί οι συγκεκριμένοι απολαμβάνουν καθημερινές εξόδους, πολυήμερες, ακόμα και πολύμηνες άδειες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Άμεσα η διοίκηση του στρατοπέδου να δώσει λύση».    
http://902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: