Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2015

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ

«Τρίζει» η καρέκλα του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, καθώς -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- μέσα στις επόμενες μέρες θα εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων του 2011, όπου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου να παραπεμφθεί σε δίκη για 4 κακουργήματα, βάσει των κατηγοριών που του αποδίδονται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Πούλιου.

Το 2011 συνελήφθη με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που «έστηνε» αγώνες, κατηγορία για την οποία προφυλακίστηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Τον Ιούνιο του 2012 αποφυλακίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, με την επιβολή περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή εγγύησης ύψους 300.000 ευρώ και απαγόρευση οποιασδήποτε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.


Τι προβλέπεται

Mε βάση τον νόμο, «η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται σε έναν αιρετό και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση». Δύο μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, αυτό ακριβώς το σημείο του νόμου ζήτησαν να αλλάξει, μέσω φωτογραφικής τροπολογίας, δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι πρότειναν ότι, για να τεθεί κάποιος αιρετός σε αργία, θα πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση. Τελικά την τροπολογία μπλόκαρε η πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Συμβούλιο Εφετών και ο εισηγητής εφέτης Γ. Τζιμπλάκης αποδέχτηκαν στο σύνολό του το πόρισμα του αντεισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Πούλιου, για το επίμαχο θέμα. Τις τελευταίες μέρες ο δήμαρχος Βόλου παρουσιάζεται με χαλαρή διάθεση και δείχνει να ασχολείται περισσότερο με τα οικονομικά του Ολυμπιακού Βόλου. «Είμαι πεπεισμένος ότι, εάν και εφόσον αποφασιστεί τελικά η παραπομπή μου, θα αθωωθώ πανηγυρικά, καθώς το άδικο δεν μπορεί να υπερισχύσει του δικαίου», έλεγε πριν από λίγο καιρό ο δήμαρχος.

Οι έμπιστοι

Ταυτόχρονα, στην κούρσα της ενδεχόμενης «διαδοχής», ο Αχιλλέας Μπέος φαίνεται ότι προωθεί τον Γιώργο Μουλά για δήμαρχο και τον Τάσο Μπατζιάκα για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Ο γιατρός Γιώργος Μουλάς, Νο 2 στη δημοτική παράταξή του, είναι παλιό στέλεχος της Ν.Δ., επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Θεωρείται φιλικά διακείμενος στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Εξάλλου στον Βόλο δεν αποτελεί μυστικό πως η Χρυσή Αυγή στήριξε τον Μπέο προεκλογικά («Εκανε τον Βόλο Παλέρμο», «Εφ.Συν.», 30/3/2015).

Ο Μουλάς, την περίοδο που ο Μπέος ήταν στη φυλακή του Ναυπλίου, διοργάνωνε εκδηλώσεις «αλληλεγγύης» προς τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου. Τον Σεπτέμβριο του 2014, η δημοτική αρχή απαγόρευσε τη συζήτηση για την έκδοση ψηφίσματος με αφορμή τη μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τον Γ. Μουλά να δηλώνει «Δεν θα περάσει ο φασισμός», μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης.

Στον -δε- αντιδήμαρχο του Μπέου, Δ. Καντόλα, επιβλήθηκε πριν από λίγους μήνες απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση για υπόθεση με πλαστά τιμολόγια κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πρώην Δήμο Αισωνίας που συνενώθηκε με τον Δήμο Βόλου. Τρεις μήνες μετά, παρότι υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα εναντίον του Καντόλα με ημερομηνία 28/4, η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν έχει εκδώσει ακόμα τη διαπιστωτική πράξη για να φύγει από τη θέση του, προς μεγάλη ικανοποίηση του διωκόμενου δημάρχου Βόλου...

Κώστας Ζαφειρόπουλος

http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: