Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2015

ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Να εργαστούν στις υπηρεσίες καθαριότητας εξαναγκάζουν οι δήμαρχοι τους νεοπροσληφθέντες μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας οι οποίοι όμως προσλήφθηκαν για άλλες υπηρεσίες (ΥΕ Γενικών καθηκόντων).

Οι εργαζόμενοι ανεβαίνουν στα απορριμματοφόρα χωρίς να τους έχουν δοθεί ούτε στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας. Αποτέλεσμα η πρόκληση ατυχημάτων όπως την Τετάρτη στο Δήμο Ηλιούπολης όπου εργαζόμενος πάτησε γυαλί και έκοψε το πόδι του επειδή δεν είχε τα προβλεπόμενα παπούτσια, αλλά και στο Δήμο Ζωγράφου όπου εργαζόμενος έκοψε το χέρι του στο αναβατόριο του απορριμματοφόρου αφού δεν του είχε χορηγηθεί κανένα μέσω ατομικής προστασίας.



Αυτά καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Α' και Β' βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής, λέγοντας για την πλειοψηφία των δημάρχων ότι συμπεριφέρονται «ως στυγνοί επιχειρηματίες που δεν διστάζουν να βάζουν και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές προκειμένου να υπηρετήσουν το σημερινό σάπιο σύστημα». Όπως τονίζει, «αυτό είναι το εργασιακό μοντέλο που θέλουν να περάσουν στους δήμους κυβέρνηση και δήμαρχοι. Εργαζόμενους των 490 ευρώ που δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα, εργαζόμενους πλήρως εξαθλιωμένους που δεν θα διστάζουν να μαζεύουν ακόμα και σκουπίδια χωρίς γάντια».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στα 5μηνα  να οργανώσουν τον αγώνα τους και να δημιουργήσουν επιτροπές σε όλους τους δήμους και να αγωνιστούν μαζί με το Συνδικάτο για μόνιμη και σταθερή εργασία, για ανθρώπινες συνθήκες, για μισθούς όχι κάτω από τα 751 ευρώ, για ίσα δικαιώματα με το μόνιμο προσωπικό.http://902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: