Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2015

ΚΑΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Η Βρετανία δεν είναι ένα «ασφαλές καταφύγιο» τονίζει ο Ντέιβιντ Κάμερον, την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες συνεχίζουν τις απόπειρες να περάσουν τη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλέ στη βόρεια Γαλλία, επιχειρώντας να αγγίξουν το βρετανικό όνειρο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι η Βρετανία θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τα σύνορά της ασφαλή, ενώ όπως σημειώνει στο BBC, οι μετανάστες φαίνονται αποφασισμένοι να φτάσουν στη Βρετανία.


Για τρίτη νύχτα εκατοντάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στον τερματικό σταθμό στη σήραγγα της Μάγχης, προσπαθώντας να περάσουν στη Βρετανία. Αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο, τους απομάκρυναν.

Μιλώντας στο Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην νοτιοανατολική Ασία, ο Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι η Γαλλία έχει στείλει επιπλέον 120 αστυνομικούς στο Καλέ και ότι η Βρετανία θα ενισχύσει τις περιφράξεις και τα μέτρα ασφαλείας στη σήραγγα της Μάγχης.

«Θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να βεβαιωθούμε ότι τα σύνορά μας είναι ασφαλή και ότι οι Βρετανοί τουρίστες μπορούν να πάνε διακοπές» είπε στο BBC.

O βρετανός πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι «άκρως ανησυχητική», αλλά επέμεινε ότι η κυβέρνηση είναι «απόλυτα συγκεντρωμένη» στο πρόβλημα και ότι οι συνομιλίες για την αντιμετώπισή του συνεχίζονται.

Πάνω από 3.500 μετανάστες αποπειράθηκαν να διασχίσουν αυτή την εβδομάδα τη σήραγγα της Μάγχης.

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης μετά από νέα μαζική απόπειρα τουλάχιστον 1.500 μεταναστών να περάσουν τη νύχτα τη σήραγγα. Πρόκειται για Σουδανό ηλικίας μεταξύ 25-30 ετών, ο οποίος πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από φορτηγό.   IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: