Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2015

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου ζητά ο δήμαρχος Κοζάνης με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας, προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα.

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης, κατόπιν σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, ενημερώνει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι «Η Παθολογική κλινική υπολειτουργεί και είναι εμφανώς αποδυναμωμένη, καθώς λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς μετά και την παραίτηση δύο εκ των τεσσάρων Παθολόγων. Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλινική κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη και τη συνέχειά της, καθώς, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ζήτημα χρόνου να κλείσει». 


Διευκρινίζει δε, ότι αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζει και η λειτουργία πολλών ακόμα κλινικών (παιδιατρική, τεχνητός νεφρός, ψυχιατρική κ.λπ.), τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. 

Ο δήμαρχος Κοζάνης υπογραμμίζει την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου και υπενθυμίζει ότι το «Μαμάτσειο» εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη πόλη και έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και μία ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους. 

Τέλος, γνωστοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής σε περίπτωση που τα προβλήματα δεν λυθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: