Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΓΚΑΝΩΝ CAPITALCONTROLOΠΛΗΚΤΩΝ

Εντολή για επιτήρηση τραπεζών, σουπερμάρκετ, δημόσιων κτηρίων και εκλογικών κέντρων έδωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα, επεκτείνεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς σε μόνιμη βάση, ενώ εφαρμόζεται σχέδιο για μεγαλύτερη προστασία πολιτών και οργανισμών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσφέρει μάλιστα νέα τηλεφωνική γραμμή για «την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας από επιτήδειους».


Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε τηλεδιάσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, με όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της Αστυνομίας, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.  στην επικράτεια πραγματοποιήθηκε το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις για τα μέτρα εν όψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Έγιναν μάλιστα υποδείξεις να μην εκφράζονται πολιτικές απόψεις από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να μην υπάρξουν προκλήσεις.

Έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής

Ελέγχους σε καταστήματα τροφίμων και πρατήρια καυσίμων διενεργεί από το πρωί της Δευτέρας η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Τα συνεργεία διεξάγουν τιμοληψίες αγαθών πρώτης ανάγκης σε προκειμένου να παρακολουθούνται οι τάσεις της αγοράς και να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εναρμόνισης τιμών.

11188

Στο πλαίσιο της επέκτασης του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, το υπουργείο θέτει στην υπηρεσία του κοινού τον αριθμό κλήσης 11188 για «την ενημέρωση των πολιτών, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας τους από επιτήδειους ή κυκλώματα που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους».

Σημειώνεται ότι με διαταγή που εστάλη από τις 17 Ιουνίου από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προς τις αστυνομικές υπηρεσίες, έχουν αυξηθεί τα μέτρα φρούρησης από δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΥΠΕΤ, της ομάδας ΔΕΛΤΑ και γενικώς της Άμεσης Δράσης, στην Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε υπουργεία και οργανισμούς, καθώς και σε πρεσβείες, (κυρίως στην γερμανική), ενώ έχουν δοθεί εντολές η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι εμφανής, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα τακτική, κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων και να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων. 

Επιπλέον, υπάρχει από προχθές στενή επιτήρηση, κυρίως από την Ομάδα ΔΙΑΣ, στα ΑΤΜ τραπεζών και στα σούπερ μάρκετ, καθώς και όπου συνωστίζονται πολίτες για οικονομικές συναλλαγές.

Από τη Δευτέρα, ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, θα εφαρμόζεται:

Σε οκτώ Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής (Καλλιθέας, Πατησίων, Παγκρατίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Νίκαιας και Δημοτικού Θεάτρου)
Σε τέσσερα Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας - Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων)
Σε 24 Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα: (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Α΄ Ηρακλείου, Β΄ Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, 'Αργος, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).
Γίνεται τέλος γνωστό ότι δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: