Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΣΟΥΛΤΣ: "ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ"

Σύμφωνα με κύκλους Μαξίμου, τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώ δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη του τελευταίου.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.


Επίσης, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.  

Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ακόμη, οΑλ. Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.


Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.


Ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.
left

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: