Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΚΑΝΕ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ

Νέα πρόταση προς την Ελλάδα φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με απώτερο στόχο την άρση του αδιεξόδου και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Κομισιόν απέστειλε «μήνυμα» προς το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, όπως αυτή δημοσιεύθηκε από τον ίδιο τον κ. Γιούνκερ, την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν μία αλλαγή στις ήδη κατατεθείσες προτάσεις.
Βάσει της πρότασης Γιούνκερ, η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη νέα πρόταση και θα καλέσει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Η νέα πρόταση, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, προβλέπει την ανανέωση της δέσμευσης των θεσμών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, όπως ακριβώς είχε εκφραστεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. 
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Μαξίμου απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι γράφεται και ό,τι λέγεται, εργάζεται για τη λύση».
Ο Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει «όχι» την Κυριακή, καταλήγουν οι ίδιες πηγές. naftemporiki


ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: