Κυριακή, Ιουνίου 28, 2015

ΣΤΡΟΦΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να παράσχει - ανά πάσα στιγμή - βοήθεια στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

«Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες και είναι έτοιμο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια, εφόσον χρειαστεί» τόνισε η κ. Λαγκάρντ.



Όπως εξήγησε, εξακολουθώ να πιστεύω ότι μία ισορροπημένη προσέγγιση κρίνεται άκρως αναγκαία για την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τόνισε ότι αυτή η προσέγγιση πρέπει να συνδυάζεται από διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, επικουρούμενες από τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

«Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να επιδιώκει μία κοινή προσέγγιση με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους» πρόσθεσε.

«Οι επόμενες μέρες θα είναι αρκετά σημαντικές» εξήγησε, ενώ καλωσόρισε την πρόθεση του Eurogroup και της ΕΚΤ για τη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα και η σταθερότητα της Ευρωζώνης.

ΑΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
28-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: