Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

ΓΛΕΖΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΝ ΒΓΕΙ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

«Αν υπερασπιστεί ο ελληνικός λαός το δικαίωμά του, το επόμενο βήμα, νομίζω, είναι η πρόταση την οποία έχει καταθέσει ο καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν Βέρνερ Φάιμαν, και που την έχω καταθέσει πολύ καιρό πριν κι εγώ προσωπικά», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος στο ραδιοσταθμό Βήμα FM.


Το Σάββατο, σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία, ο Βέρνερ Φάιμαν είχε τονίσει την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα μέχρι την τελευταία στιγμή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και απευθύνοντας έκκληση προς όλους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να καταβάλουν προσπάθειες για να επιτευχθεί μια τελευταία προσέγγιση.

«Λέω δεν συμφωνούμε, δεν υπάρχει συμφωνία. Έχετε τις απόψεις σας, έχουμε τις δικές μας. Ένα χρονικό διάστημα παγώνουν τα πάντα, ως προς τη δανειοδότηση της χώρας και την εξόφληση των δανείων και ύστερα από το τέλος του διαστήματος αυτού, ελάτε να τα κουβεντιάσουμε ένα-ένα χωριστά. 

»Έλα εδώ Ραχόι, λες μας έδωσες 26 δισ. εκατ. ονομαστικό δάνειο. Πόσο είναι το πραγματικό που μας έδωσες, τόσο, τα τοκοχρεολύσια τόσο καιρό. Μήπως το έχουμε ξοφλήσει; Αν δεν το έχουμε ξοφλήσει, ας το ολοκληρώσουμε. Κι αν το έχουμε ξεπεράσει μήπως πρέπει να μας τα δώσετε πίσω;”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ερώτηση εάν αυτή η πρόταση, μετά από ένα «όχι» στο δημοψήφισμα, δεν γίνει αποδεκτή από την πλευρά των δανειστών εάν θα πρέπει να εξετάσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος τόνισε: 

«Όχι. Παραμένουμε στο ευρώ. Ποιος λέει ότι θα χρεοκοπήσουμε;», ενώ στο ερώτημα αν βγει «ναι» από το δημοψήφισμα τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είπε πως «οφείλει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρύξει εκλογές. Χωρίς συζήτηση».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και κατά πόσο ο πρωθυπουργός εξετάζει ένα τέτοιο σενάριο ο κ. Γλέζος απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε πιθανότητα. 

«Να γίνει εθνική κυβέρνηση με ποιούς; Με αυτούς οι οποίοι ως εκφραστές της πολιτικής, έφεραν το λαό σε αυτό το σημείο πού τον έφεραν, αντιτάχθηκαν στο θέμα της ανεργίας, στο θέμα της λιτότητας, στο θέμα του υποσιτισμού του ελληνικού λαού; Έξι χρόνια κυβερνούσαν.

» Δεν μπορώ να κάνω συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους , ποιος να τους πιστέψει; Εκτός αν φτάσουν στο σημείο να πουν ότι ανακαλώ όσα είπα ως τώρα, ανακαλώ τη στάση μου», κατέληξε ο Μανώλης Γλέζος.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: