Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ

«Εμείς βλέπουμε το δημοψήφισμα σαν συνέχιση της διαπραγμάτευσης με άλλα μέσα, δεν είναι το δημοψήφισμα ένας τρόπος για να φύγουμε από την Ευρώπη, είναι ένας τρόπος για να μείνουμε σε μια Ευρώπη που θα είναι Ευρώπη κοινωνική, όχι Ευρώπη της λιτότητας».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το υπουργικό συμβούλιο. Ερωτηθείς σχετικά με τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν από το πρωί οι τράπεζες, είπε ότι «όλα αυτά θα ανακοινωθούν, θα υπάρχει αναλυτική ανακοίνωση από το οικονομικό επιτελείο ούτως ώστε αύριο όλος ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενήμερος».
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός αντιδρά πάντοτε ανάλογα με το μέγεθος των προκλήσεων που τίθενται ενώπιον του, επομένως και σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση θα απαντήσει με τον τρόπο που περιμένουμε όλοι, με περηφάνεια, χωρίς φόβο, με ψυχραιμία, χωρίς να δημιουργήσουμε έναν τεχνητό νέο εθνικό διχασμό, αλλά με την πεποίθηση ότι και τη δημοκρατία πρέπει να περιφρουρήσουμε -γιατί όλα αυτά ουσιαστικά εναντίον της δημοκρατίας στρέφονται- και το καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».
Ερωτηθείς εάν προσδοκά η κυβέρνηση σε μια νέα πρόταση από τους πιστωτές, είπε πως «είναι προφανές ότι ασκώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση οι δανειστές προσπαθούν να ματαιώσουν το δημοψήφισμα ή να εκβιάσουν το αποτέλεσμα του», προσθέτοντας ότι «γι' αυτό πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό, και να δούμε ποιο είναι το πραγματικό μας συμφέρον».
Για το εάν θα συμφωνήσει η κυβέρνηση σε μια καλύτερη πρόταση και αν ακυρωθεί το δημοψήφισμα, είπε ότι «αυτή τη στιγμή είναι ηρτημένη μια διαδικασία δημοψηφίσματος, ο λαός πρέπει να μιλήσει και όταν θα μιλήσει και θα πει ένα βροντερό «όχι», οι προτάσεις των δανειστών μας θα είναι πολύ καλύτερες».
Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι θα γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής μέσα στην εβδομάδα, σημείωσε ότι «αυτά μπορούν να γίνουν, όλα μπορούν να γίνουν», για να προσθέσει ότι «το βασικό όπλο που έχει ο λαός είναι η ενότητα του και η ικανότητα του να αντιστέκεται, όσο αντιστέκεται μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».
(Πηγή: ΑΠΕ)
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2015

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ο διορισμος 3000 πελατων του γραφειου,
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Δε σε διόρισε και σπάστηκες κοπριτη; Να δούμε τι άλλο θα πείτε σαπροφυτα, γερμανοτσολιάδες. Σχολιαζετε ανώνυμα παντού, με κλισέ κατηγορίες που σας δίδαξαν στα σεμινάρια του ΔΝΤ. Πληρωνεστε ή είστε εθελοντές;