Κυριακή, Μαΐου 24, 2015

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ;

ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ; ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
«Από πού προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;», τόνισε μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παράλληλα αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, προτάσσοντας ως μείζονα εκκρεμότητα το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. 

Ο κ. Λαφαζάνης αναρωτήθηκε για το κατά πόσον συνιστά τρομοκρατία εκ μέρους της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ και αντέταξε ότι «τρομοκρατία είναι οι εκβιασμοί των δανειστών». 


Παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης είπε ένα κατηγορηματικό «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων σιδηροδρόμων, επιχειρήσεων Κοινής ωφέλειας και ακίνητων εκτάσεων-"φιλέτων" του Δημοσίου.

Νωρίτερα, η Αριστερή Πλατφόρμα είχε καταθέσει δισέλιδο κείμενο προσθήκης στην τελική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής με το οποίο καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην πληρώσει το ΔΝΤ αν συνεχιστεί, όπως αναφέρει, ο εκβιασμός από τους δανειστές.

Ειδικότερα, κατά την εισήγησή του στην ΚΕ ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Θυμόσαστε όλοι την περίπτωση Κύπρου, ο εκβιασμός κράτησε μια βδομάδα και υπήρξε άτακτη υποχώρηση και μνημόνια. Σαν το δικό μας 4μηνο εκβιασμό δεν έχει δεχτεί άλλη χώρα στα χρόνια του καπιταλισμού και της αποικιοκρατίας. Αποστράγγιση αποθεμάτων-κλείσιμο στρόφιγγας. 

Υπάρχει συνειδητοποίηση ή πάμε αμέριμνοι για συμφωνία; Έμαθα ότι ζήσαμε τραγικές καταστάσεις στη Ρίγα και στο Brussels Group. Μην κοιτάτε τα χαμόγελα. Ο Σόιμπλε είναι σαν ένα μαντρόσκυλο που επιτίθεται. Θα έχουμε θετική συμφωνία και σύμφωνη με το πρόγραμμά μας;

Ο κόσμος είπε ότι πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός Ευρωζώνης και να μη χρεοκοπήσουμε, και αν αυτό δεν γίνεται; Εμείς τα επιδιώκουμε όλα αυτά, εμείς υπερασπιζόμαστε το λαό και το βιοτικό του επίπεδο, τη ζωή του. Οι άλλοι κάνουν τη ρήξη, οι άλλοι επιδιώκουν να μας εξοντώσουν. Διακοπή αποπληρωμής χρέους. Μετά τη χρεοκοπία του '32 ήρθε η ανάκαμψη και η διαγραφή του χρέους, είναι το όπλο των αδύναμων. Όταν δεν πάει άλλο λέμε στοπ δεν θα πληρώσουμε. Είναι αυτό η καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν;

Πρέπει να περάσουμε στη αντεπίθεση και να πούμε αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. Είναι καταστροφή για την ελίτ και τους οικονομετρες. Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο στην Ελλάδα είναι κλειστή αυτή η συζήτηση; 

Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα ίσον καταστροφή. Πού έχουμε συμφωνήσει ως τώρα; Στο ιδιωτικοποιήσεις; Έχουμε συμφωνήσει να πουλήσουμε το 51% του λιμανιού ή το ΤΑΙΠΕΔ; Έπρεπε το ΤΑΙΠΕΔ να το είχανε διαλύσει. Δεν χρειάζεται το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία. Η ΚΕ θέλει να πάρουμε μια απόφαση. Δεν πουλάμε λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια. Δεν πουλάμε τα ακίνητα φιλέτα. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι με την πώληση αυτών θα αντιμετωπίσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Σε καμία περίπτωση. Θα εισπράξουμε πενταροδεκάρες που θα πάνε στο χρέος. οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για καθαρά πολιτικούς νεοφιλελεύθερους λόγους.

Μακάρι να έχουμε αλλαγή στάσης από τους πιστωτές. Αλλιώς δεν έχουμε σχέδιο σε περίπτωση που δεν έχουμε να πληρώσουμε και θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουν στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Πρέπει να προετοιμάσουμε τον λαό για ότι μπορεί να συμβεί. Ο λαός άμα του πούμε την αλήθεια θα μας στηρίξει. Αυτή είναι η μόνη εναλλακτική». in,gr
ΠΡΕΖA TV
24-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: