Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015

Η ISIS «ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ» ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΔΑΜΑΣΚΟ

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μεγάλα τμήματα του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Γιαρμούκ στη νότια Δαμασκό την Τετάρτη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

«Πίεσαν από την περιοχή Χατζάρ Ασβάντ» είπε αυτόπτης μάρτυρας αναφέροντας ότι η βία συνεχίζεται. 

Το Γιαρμούκ βρίσκεται ανάμεσα σε περιοχές που ελέγχουν από τη μία οι δυνάμεις του Άσαντ και από την άλλη οι αντάρτες στη Συρία.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει κάποιους από τους δρόμους του προσφυγικού καταυλισμού και τονίζει ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

«Οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση το πρωί στο Γιάρμουκ και κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού», δήλωσε ο Ανουαρ Αμπντελ Χάντι, διευθυντής των πολιτικών υποθέσεων της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στη Συρία. Ο ίδιος τόνισε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Εκτιμάται ότι στον προσφυγικό καταυλισμό βρίσκονται περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι.

Εν τω μεταξύ, το Μέτωπο Αλ Νόσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διοικεί το Ιντλίμπ βάσει της Σαρίας, του ιερού ισλαμικού νόμου.

Ο ηγέτης της οργάνωσης, Αμπού Μοχάμαντ αλ-Γκολάνι δήλωσε ότι οι κάτοικοι της βορειοδυτικής πόλης Ιντλίμπ τύχουν καλής αντιμετώπισης από τους μαχητές της οργάνωσης.

«Χαιρετίζουμε τους ανθρώπους του Ιντλίμπ» αναφέρει ο αλ-Γκολάνι σε ηχογραφημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. «Θεού θέλοντος θα απολαύσουν τη δικαιοσύνη της Σαρίας» πρόσθεσε και τόνισε ότι στόχος της οργάνωσης δεν είναι να «μονοπωλήσει» την πόλη.

Την Τετάρτη η Ιορδανία έκλεισε προσωρινά τα σύνορα με τη Συρία μετά από βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη συριακή πλευρά των συνόρων..in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: