Δευτέρα, Απριλίου 20, 2015

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...ΣΙΓΟΥΡΑ

Ολόκληρώθηκε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. "Ο σεβασμός της αστυνομίας δεν κερδίζεται με κατάχρηση εξουσίας" τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Μέσα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης βρίσκονται η βελτίωση των όρων εργασίας, η εκπαίδευση και οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο στης αστυνομίας.


Οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα: 


Τους άξονες των κυβερνητικών σχεδιασμών για μία αστυνομία φιλική προς τους πολίτες που θα σέβεται παράλληλα το Σύνταγμα και τα ατομικά δικαιώματα ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτης.

«Το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στου νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι ο τρόπος που λειτουργεί η αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, πρώτος άξονας είναι η βελτίωση των όρων εργασίας για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας. Ο αστυνομικός είναι εργαζόμενος με ανάγκες και δικαιώματα, ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι συνθήκες εργασίες, τα μέσα που του παρέχονται και οι αποδοχές του πρέπει να διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό του.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «βασικός στόχος είναι να αντιμετωπιστούν και οι αδικίες των προηγούμενων ετών στο μισθολογικό επίπεδο», αν και όπως διευκρίνισε, «αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη».

Δεύτερος άξονας, συνέχισε ο κ. Τσίπρας είναι η εκπαίδευση του προσωπικού της αστυνομίας, που οφείλει να αντιστοιχεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και να εγγυάται την ασφάλεια του ίδιου του αστυνομικού. Μέρος της εκπαίδευσης, πρόσθεσε, είναι και η εμπέδωση των δημοκρατικών αρχών και των νόμων.

Ο τρίτος άξονας αφορά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αστυνομίας, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και επίλυσης ζητημάτων όπως τα «αδιαφανή κριτήρια αξιολόγησης». «Οι τομές αυτές θα γίνουν με διαφάνεια και διάλογο, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός.

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: