Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΜΜΕ...ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ;

Στον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενημέρωσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον υπουργό, η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για το όλο το θέμα, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο.


Ο κ. Βαρουφάκης πάντως, ξεκαθαρίζει ότι θα έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας ακόμη και για δάνεια υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς, εκτός από τον χώρο της ενημέρωσης.
      
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου με την οποία ζητούσε στοιχεία για τα δάνεια των ελληνικών media, τα οποία θεωρούνται επισφαλή με τα συνήθη τραπεζικά κριτήρια χρηματοδότησης, δάνεια που έλαβαν την τελευταία πενταετία. Ζητούσε ανάμεσα στα άλλα, ποιες εταιρείες ομίλων ΜΜΕ χρωστάνε δάνεια μη εξυπηρετούμενα.in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: