Κυριακή, Απριλίου 19, 2015

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - VIDEO

ΟΣΟ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ Ε.Ε ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΟΟΥΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
--ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ...ΕΑΝ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΡΙΚΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ...
Πλοιάριο που μετέφερε πάνω από 700 μετανάστες ναυάγησε ανοικτά των λιβυκών ακτών χθες το βράδυ, με αξιωματούχους του ΟΗΕ να εκφράζουν φόβους ότι εκατοντάδες επιβαίνοντες είναι νεκροί.
Μέχρι στιγμής 28 μετανάστες έχουν διασωθεί και έχουν περισυλλεχθεί 23 πτώματα, ενώ οι διασωθέντες, στις πρώτες τους συνομιλίες με τους άνδρες της ιταλικής Ακτοφυλακής, κάνουν λόγο ακόμη και για περισσότερους από 700 νεκρούς.


Το ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών και συγκεκριμένα 180 χιλιόμετρα νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συντονίζονται από την ιταλική Ακτοφυλακή με τη συμμετοχή δυο πλοίων με σημαία Μάλτας, ενώ συνολικά 20 πλοία παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις.
«Προς το παρόν φοβόμαστε ότι πρόκειται για μια τραγωδία τεράστιων διαστάσεων», δήλωσε η Καρλότα Σάμι εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24.
Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι που εκφράζονται, η τραγωδία αυτή θα είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί ποτέ στη νότια Μεσόγειο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μεταναστών από την αρχή του έτους σε 1.500.
Στην Κατάνη της Σικελίας οι διασωθέντες
Οι διασωθέντες και οι σοροί του τραγικού ναυαγίου μεταφέρονται στην Κατάνη της Σικελίας, ενώ οι ιταλικές αρχές εκτιμούν ότι το ναυάγιο προκλήθηκε από ανατροπή του αλιευτικού.
Το αλιευτικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου χθες τη νύχτα και η ιταλική Ακτοφυλακή ζήτησε αμέσως από ένα πορτογαλικό φορτηγό πλοίο να αλλάξει πορεία. Όταν το πορτογαλικό πλοίο έφθασε επιτόπου, σε απόσταση περίπου 220 χλμ. από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, το πλήρωμά του είδε το αλιευτικό να ανατρέπεται, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή. Κατά την ίδια πηγή, οι εκατοντάδες μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος μετακινήθηκαν όλοι προς την ίδια πλευρά του πλοιαρίου μόλις είδαν να τους πλησιάζει το εμπορικό πλοίο και το αλιευτικό ανετράπη.ΑΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
19-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: